Autobusi nga Kosova fillon të tymojë në Gjermani, vozitësi e shuan me aparat

30 Lexime

Tronditje për rreth 20 pasagjerët e një autobusi të dielën e Pashkëve rreth orës 8.25 të mëngjesit në autostradën gjermane A7 që shkonte drejt veriut: tymi i dendur shpërtheu papritur nga pjesa e pasme e autobusit të tyre nga Kosova

Ajo që një shofer vuri re pothuajse në të njëjtën kohë dhe raportoi në stacionin e autostradës së policisë në Petersberg: „Autobusi po tymonte shumë në të gjithë zonën e pasme“, shkruan „Bild“, transmeton portali Shtegu.

Ndihmësit e vunë re shpejt automjetin e dëmtuar, sepse shoferi i autobusit e kishte drejtuar tashmë automjetin e tij jashtë autostradës midis kryqëzimeve Fulda Nord dhe Hünfeld/Schlitz. Më pas ai ka mundur ta shuaj personalisht pjesën e pasme të tymosur me aparatin e zjarrit – përpara pasagjerëve, të cilët nuk ishin shumë entuziastë për prishjen.
Askush nuk u lëndua, por automjeti nuk ishte më i lëvizshëm dhe duhej të tërhiqej.

Ndërkohë, forcat zjarrfikëse i sollën pasagjerët dhe shoferin në parkingun më të afërt të autostradës, ku do të prisnin autobusin zëvendësues që ishte porositur me nxitim.

Dëmi nuk është i madh, ndërsa shkaku ka qenë një defekt teknik, është folur edhe për plasjen e një gypi. Pas tre orësh operacioni mbaroi.