Akademiku serb Dushan Teodoroviq këmbëngul që Serbia ta pranojë Kosovën

31 Lexime

Dushan Teodoroviq (Beograd, 21 qershor 1951) është inxhinier serb i trafikut, profesor universiteti dhe akademik. Ai është anëtar i rregullt i Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve që nga 5 nëntori 2015
Ideologu i opozitës së Gjilasit, Dushan Teodoroviq, tha se Serbia duhet ta njohë shtetin e Kosovës dhe të vendosë sanksione ndaj Rusisë!

Teodoroviq, i cili njihet për qëndrimet e tij antiserbe, por edhe për postimin e tij në rrjetet sociale, ku tregonte se nuk do të kishte asgjë kundër që të rrihej nënkryetarja e SNS-së, Nevena Gjuriq, tani ka vazhduar me kërkesat e tij, për mediat serbe, të çmendura.
Ai tha gjithashtu në rrjetin X se „Republika Srpska duhet të shihet ekskluzivisht si pjesë e Bosnjës dhe Hercegovinës unitare“.
“Le ta përsërisim në 2024:

NATO: Po
BE: Po
Kosova: Po
Sanksionet kundër Rusisë: Po
Srpska, pjesë e BeH: Po
Çdo “Jo” na lë në errësirë, mjerim dhe primitivizëm, në periferi të botës së zhvilluar”, ka shkruar Teodoroviq në rrjetin X, transmeton portali Shtegu.

Dushan Teodoroviq, aktivist i opozitës dhe akademik i SANU, tregon se çfarë mendon Dragan Gjilas.