Matterhorni në Zvicër zhduket në pluhurin e Saharasë

116 Lexime

Një rrymë në jugperëndim të Zvicrës ka sjellë pluhurin e Saharës të shtunën dhe e ka ngjyrosë qiellin me të kuqe.

Redaksia e gazetës zvicerane „20 Minuten“, të shtunën ka publikuar disa fotografi të qiellit të kuq nga disa dëshmitarë, informon Shtegu.com. Kjo sidomos ka ndodhur në Zvicrën perëndimore. ëebcami nga Zermatti gjithashtu tregon pluhur të kuq të dendur, pas të cilit zhduket Matterhorni.

Siç shpjegon Klaus Marquardt nga Meteoneës, Zvicra shtrihet në pjesën e përparme të një zone të gjerë me presion të ulët në zonën e një rryme në jugperëndim. Kjo aktualisht mbart pluhurin e kuq saharian nga perëndimi i Afrikës Veriore në Europë dhe Zvicër.