Kosovari mahnitë zviceranët me akrobacionet e pëllumbave

53 Lexime

03:32:21             2016-06-19

 

 

 

 

 

Avni Muharremi është një përkujdesës i pëllumbave akrobatikë. Një aktivitet që tubon qindra të pasionuar në Zvicër.

 

 

 

Avni Muharremi dhe pëllumbat, është një histori dashurie që zgjatë tash e disa dekada, shkruan „Le Cote“, njofton „Shtegu.com“. Pasioni i këtij kosovari me vendbanim në Gland të Zvicrës janë pëllumbat akrobatikë. Ushqim të rregullt, duke i përkëdhelur me dashuri të pafund dhe duke i ushtruar për manovra të ndryshëm në ajër, me disa shikues kalimtarë që ngelin gojëhapur.

 

 

 

„Ka tre lloje specifike të pëllumbave: Akrobatikë, të të ashtuquajturit `kravatë` dhe zhytës“, precizon përkujdesësi 43-vjeçar i cili posedon mbi njëqind pëllumba. „Ushtrimet duhet të arrijnë qëllimin e fluturimit të shpejtë në lartësi prej rreth 200 metrash, në mënyrë që më pas të zbritet, varësisht nga lloji i pëllumbit, prej atyre të cilët zbresin duke u rrotulluar rreth vetvetes e deri te zhytësit të cilët zbresin me kokë teposhtë“. Përndryshe, Avni Muharremi është edhe nënkryetar i Shoqatës së pëllumbave kosovarë në Zvicër, me emrin „Iliria“.

 

 

 

Për më tepër, videon mund ta ndiqni në vegzën e mëposhtme:

 

 

 

http://www.abodeco7verte.lacote.ch/articles/regions/district-de-nyon/des-pigeons-acrobatiques-dans-le-ciel-glandois-545927