Këshilli Federal zviceran heq dorë nga masa më të rrepta të koronavirusit

55 Lexime

Këshilli Federal zviceran aktualisht nuk sheh nevojë për të zbatuar shtrëngime shtesë. Megjithatë, ai i sheh dy variantet e reja të virusit si „shqetësuese“.

Këshilli Federal ka kryer një analizë të hollësishme të situatës aktuale epidemiologjike. Kjo mbetet „shqetësuese“ për shkak të nivelit të lartë të infeksionit dhe shfaqjes së dy varianteve të reja të virusit në Zvicër, informon Shtegu.com.

Siç thuhet në një komunikim nga Këshilli Federal, masat aktualisht nuk do të shtrëngohen. Këshilli Federal i sheh si të përshtatshme kufizimet aktuale. Situata në Zvicër do të rivlerësohet në 6 janar.

Numrat e koronavirusit aktualisht duhet të shihen me shumë kujdes. Këshilli Federal: „Ato mund të shpjegohen në një masë të konsiderueshme nga rënia e testeve të kryera gjatë pushimeve dhe vonesa në raportimin e rasteve të reja të shtrimit në spital dhe vdekjeve“.

Kishte gjithashtu një azhurnim për mutacionet e reja të koronavirusit. Deri më tani, shtatë persona të infektuar me këtë variant të ri janë identifikuar falë renditjes së intensifikuar të testeve pozitive. Për të parandaluar përhapjen e mutacionit, Këshilli Federal përkujton rregullat e higjienës dhe sjelljes. Këto janë të domosdoshme për të mbrojtur kundër virusit dhe për të luftuar epideminë.