A do ta pranojë Maqedonia e Veriut nipin që ia preu gjyshes kokën ?!

62 Lexime

Në tetor të vitit 2018, atëbotë 19 vjeçari E.A., u arrestua në Aeroportin e Cyrihut. Në çantën e shpinës kishte kokën e gjyshes. Ai ia kishte prerë atë shtetases 74-vjeçare nga Maqedonia e Veriut. Nipi i saj do të gjykohet të mërkurën

Sipas aktakuzës së prokurorisë, nipi papritmas e kishte sulmuar gjyshen nga prapa në 16 tetor, e cila po lutej në dysheme, duke e shtrënguar rreth qafës dhe duke e mbytur me të dy duart derisa ajo e humbi vetëdijen. Pastaj nipi mori një thikë në kuzhinë dhe u kthye te gjyshja pa ndjenja, u gjunjëzua pranë saj dhe e goditi me thikë pjesën e majtë të gjoksit të saj. 74-vjeçarja vdiq si rezultat i kësaj goditje.

Pastaj, të ndjerës nipi ia preu kokën me të njëjtën thikë. Pas krimit, ai e futi kokën në një çantë shpine, i përgatiti disa dokumente, disa rrobe dhe kabllon e karikimit të telefonit të tij celular. Më pas ai shkroi një letër, të cilën e la pas në apartament dhe u nis me çantën e shpinës në stacionin e trenit Frauenfeld dhe më pas në Aeroportin e Cyrihut, ku më në fund u arrestua.

Aktakuza nuk zbulon se përse i riu ia preu kokën gjyshes. Megjithatë, duket qartë se për shkak të sëmundjes në kohën e veprës, ai nuk ishte i vetëdijshëm se ऑfarë po bënte. Për çdo rast, në këtë përfundim vjen një raport mjeko-ligjor-psikiatrik, informon Shtegu.com. Zyra e prokurorit publik supozon një të ashtuquajtur jo i denjë për t`u gjykuar, prandaj ata aplikojnë për pafajësi për krimin. Por kjo nuk do të thotë që 21-vjeçari duhet të lirohet.

Prokurori publik kërkon një masë spitalore ku do të trajtohen problemet e tij psikologjike. Përveç kësaj, pas vuajtjes së kësaj mase, zyra e prokurorit publik kërkon një dëbim 15-vjeçar nga Zvicra. Gjyqi do të zhvillohet të mërkurën përpara Gjykatës së rrethit në Frauenfeld.