Shqipëria hiqet, Turqia dhe Kroacia janë të reja në listën zvicerane të karantinës

98 Lexime

Zyra Federale zvicerane e Shëndetit Publik (FOPH), të mërkurën ka ripërtërirë listën e saj të karantinës për hyrje. Të reja për në të janë Turqia dhe Kroacia. Izraeli dhe Shqipëria do të hiqen nga lista.

Siç shkruan BAG në faqen e saj të internetit, katër vende nga e enjtja do të hiqen nga lista e karantinës: Shqipëria, Izraeli, Xhamajka dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Rajonet e mëposhtme të vendeve fqinje në Zvicër janë fshirë gjithashtu nga lista e fundit e karantinës së qeverisë federale: Korsika (Francë) dhe katër rajonet italiane: Abruzzo, Basilicata, Molise dhe Umbria.

Nga 19 Prilli, shtetet dhe zonat e mëposhtme do të jenë në listën e karantinës në Zvicër:

Armenia
Kroacia
Lituania
Turqia
Saksonia (Gjermani), Brétagne dhe Nouvelle-Aquitaine (Francë),  Pulia (Itali).

Që nga 8 shkurti, kur hyni në Zvicër me avion një test është i detyrueshëm, informon Shtegu.com. Vetëm ata që mund të tregojnë një rezultat negativ do të lejohen të hyjnë në vend. Për disa vende dhe rajone të shteteve fqinje, një detyrim dhjetë-ditor i karantinës mund të përshkruhet gjithashtu. Kushdo që nuk i përmbahet detyrimit të karantinës mund të dënohet me gjobë deri në 10,000 CHF.