Shqipëria gjithnjë e më tërheqëse për austriakët e Tirolit të Jugut

38 Lexime

Plazhet si të Karaibeve, qytete të pasura me kulturë, natyrë e paprekur: Shqipëria është më e popullarizuar se kurrë me pushuesit dhe gjithnjë e më shumë austriakë nga Tiroli i Jugut po tërhiqen nga shteti ballkanik për pushime. „Sidomos këtë verë, kërkesa është rritur“, thotë Martin Pichler, president i seksionit të Agjencive të Udhëtimit të shoqatës së biznesit hds.

Qeveria shqiptare pret 9 milionë vizitorë deri në fund të verës, shkruan „Stol.it“. Kjo do të ishte 3 milionë më shumë se një vit më parë. Vetëm këtë vit priten gjysmë milioni turistë italianë.

“Agjencitë e udhëtimit në Tirolin e Jugut kanë vite që ndjejnë gjithashtu një interes në rritje për Shqipërinë”, thotë Martin Pichler, transmeton portali Shtegu. Ai vetë është drejtor menaxhues i një shërbimi udhëtimi dhe vëren se kërkesa është rritur veçanërisht në këtë sezon veror: “Kemi pasur gjithsej 3 grupe udhëtimesh atje. Përsa i përket udhëtimeve individuale, ne kemi rezervuar një numër të madh fluturimesh nga Verona në Tiranë”.
Ka disa arsye pse shteti ballkanik është kaq trend. Nga njëra anë, Shqipëria e lirë është bërë më tërheqëse për shumë familje për shkak të rritjes së çmimeve në Itali, është i bindur Pichler.

Nga ana tjetër, Shqipëria është një destinacion i shkëlqyer për pushime aktive. Përveç plazheve të bukura, Shqipëria ka edhe male, liqene dhe qytete të bukura për të ofruar. “Se një pushim ia vlen në Shqipëri, këtë e bisedojnë edhe shqiptarët që jetojnë në Tirolin e Jugut”, thotë Pichler.