Rrëzohen dy fluturake në Zvicër, pesë të vdekur

102 Lexime

Në Alpet Graubünden të Zvicrës. të shtunën janë rrëzuar dy avionë. Pilotët dhe të gjithë pasagjerët humbën jetën

Të shtunën një aeroplan me motor dhe një fluturake glider u rrëzuan mbi Bivio. Dy pilotët dhe tre pasagjerët nuk i mbijetuan aksidentit.

Piloti i avionit u ngrit të shtunën në Amlikon/TG. Rreth orës 21:30, qendra e kontrollit të operacioneve të Policisë Kantonale në Graubünden mori një mesazh nga Rega, se një avion ishte rrëzuar mbi Bivio dhe piloti kishte vdekur. Për shkak të motit, nuk janë nëdërmarrë aksione të shpëtimit në rreth 2 700 m mbi nivelin e detit. Ato u zhvilluan të dielën. Forcat e shpëtimit zbuluan një avion të rrëzuar me motor rreth një kilometër larg.

Ai ishte ngritur të shtunën nga Neuchâteli, informon Shtegu. Piloti po udhëtonte me një fëmijë, një grua dhe një burrë. Grupi zbarkoi në Samedan dhe filloi në orën 17:20 vazhdoi në drejtim të Locarnos.

Anëtarët e sektorit të Bernina SAC, njësia zjarrfikëse Samedan-Pontresina, Heli Bernina, brigada e zjarrit në Aeroportin Engadin dhe Policia Kantonale e Graubundenit u përfshinë në punën e shpëtimit.

Sipas nenit 98 të Aktit Federal të Aviacionit (LFG), përgjegjësia për hetimin është e Prokurorisë Federale (BA). Ajo është në kontakt me autoritetet kantonale në Graubünden dhe mbështetet nga Zyra Federale e Policisë (fedpol). Bordi Zviceran i Hetimit të Sigurisë (SUST) ka filluar hetimin e shkakut të aksidentit. Në veçanti, shqyrtohet gjithashtu nëse dy rrëzimet e avionëve kanë lidhje me njëri-tjetrën.