Rregulla të ashpra nëpër pishinat zvicerane

90 Lexime

Notim vetëm në një drejtim, maskimi i detyrueshëm deri në pishinë dhe pa reanimim të drejtpërdrejtë gojë më gojë nga rojet e shpëtimit: Rregullat zvicerane të koronavirusit në pishinë janë kaq të rrepta. Tani BAG dëshiron të lirohet pak.

Sezoni i larjes 2021 po merr hovin: Shumica e pishinave të jashtme kanë hapur portat e tyre këtë fundjavë – ose do të vazhdojnë ta bëjnë këtë deri në festën e ardshme. Platforma badi-info.ch tregon se gjatë këtij viti zbatohen masa më të rrepta mbrojtëse sesa verën e kaluar. Zbatohen kufizime të rrepta për personat, kërkesa për maskë dhe kur shijoni të skuqurat badi: vetëm në tarracë dhe me detajet e të dhënve të personit.

Kërkesat po interpretohen ndryshe, megjithatë, vazhdojnë të shkruajnë njohësit e Badi nga platforma badi-info. “Në disa pishina, vetëm noti lejohet, pa rrëshqitje, spërkatje, ftohje ose banjë dielli. Në të tjerët, një kërkesë e përgjithshme për maskë zbatohet deri në skaj të pishinës“.

Për shembull, pishina në Olten ka rregulla kaq strikte. „Është e detyrueshme të veshësh një maskë në të gjithë zonën – përveç kur noton“, thotë koncepti i mbrojtjes. Koncepti Badi Suhr gjithashtu thotë: „Hyrja në pishina lejohet vetëm me maskë“. Mbetet të shihet se çfarë të bëhet me maskën kur të shkosh në pishinë.

Sjellja kur notoni rregullohet gjithashtu në detaje në Olten, informon Shtegu.com. Ka jo vetëm korsi të ndara për notarë të shpejtë dhe notues argëtues. Lloji i notit rregullohet gjithashtu: “Në rrethrrotullimin ju notoni në të kundërt të akrepave të orës në buzë të zonës përkatëse. Është e ndaluar të hidhesh në pishinën e notarit nga ana“. Pishina në Zofingen ka një rregullore tjetër: „Ju mund të notoni vetëm në një drejtim për korsi në pishinat e notit“.
Vitamare Bad in Frick ka konceptin e tij të mbrojtjes për të kontrolluar numrin e njerëzve që notojnë në pishinë: Nëse doni të notoni, duhet t’i jepni një shpëtuesi shpëtimi një shenjë, të cilën do ta merrni pasi të dilni nga pishina. Arsyeja e kësaj mase: Sipas Shoqatës Zvicerane të Mbrojtjes së Jetës, rregullat e distancës prej 1.5 metrash gjithashtu zbatohen në ujë.

Koncepti i mbrojtjes përfshin gjithashtu rregullore për rojet e shpëtimit në Zofingen. «Reanimacioni duhet të kryhet me një qese Ambu. Mos përdorni reanimacion gojë më gojë. “Një çantë ambuze është një pajisje që mund të përdoret për ventilim pa kontakt të drejtpërdrejtë të trupit.

Qeveria Federale zvicerane tani dëshiron të lehtësojë pak kërkesat e rrepta. Në 29 Prill, ai paraqiti propozime të ndryshme për konsultim. Një seksion lidhet gjithashtu me konceptet e mbrojtjes për pishinat e hapura. „Me qëllim të sezonit të larjes, institucionet e larjes duhet të jenë në gjendje të parashikojnë përjashtime nga kërkesa për maskë për pjesë të caktuara të zonës së jashtme, të tilla si zona e larjes ose lëndinat e diellit, në konceptet e tyre të mbrojtjes“.