Pse është e ndaluar pirja e alkoolit që merr me vete në avion?

39 Lexime

Në shumicën e linjave ajrore, nuk është e mundur të konsumohet alkool i blerë në dyqanet pa doganë të aeroportit. Gazeta „Blick“ ka pyetur dy kompani pse ndodhë kështu

Kanë ikur kohët kur mund të kontrabandonit një shishe verë përmes kontrollit të bagazheve të dorës dhe ta çoni në avion. Dyqanet pa doganë në aeroport shpesh shesin verë, por shishet që blini atje mbyllen menjëherë në një qese plastike në arkë.

Me përjashtime të rralla, kjo procedurë zbatohet në të gjithë botën. Nëse dëshironi të shijoni një gotë verë të gazuar freskuese ose një verë të kuqe me trup të plotë në avion, ato do t’ju shërbehen vetëm nga linja ajrore. Në klasën e parë ose të biznesit, pijet alkoolike janë përgjithësisht falas. Por në pjesën e pasme duhet të fusësh dorën në portofol.

Linjat ajrore marrin një qëndrim

Duke parë këto praktika, dikush mund të mendojë se linjat ajrore po përpiqen të fitojnë para. Ata nuk blejnë më në dyqane pa taksa para se të nisen, por direkt në avion. E pyetur nga Blick, kompania zvicerane megjithatë parashtroi një tjetër argument, atë të sigurisë.

“Për arsye sigurie, pasagjerëve u ndalohet të pinë alkool që kanë sjellë në bord”. Swiss shpjegon se “konsumimi i tepërt i alkoolit mund të përbëjë një rrezik sigurie dhe se është e rëndësishme që ekuipazhet tona të mund të vlerësojnë konsumin e një pasagjeri në mënyrë që të parandalojnë, nëse është e nevojshme, çdo konsum të mëtejshëm shtesë”.

As në easyJet, pasagjerët nuk lejohen të pinë alkoolin që kanë sjellë në avion, transmeton portali Shtegu. “Kështu ne sigurojmë që i gjithë konsumimi i alkoolit të monitorohet dhe kontrollohet nga afër nga personeli në bord. Siguria dhe mirëqenia e pasagjerëve dhe anëtarëve të ekuipazhit tonë është përparësia kryesore për easyJet”, shpjegoi kompania.