Një selfie në këtë vend në Zvicër kushton pesë franga

30 Lexime

Komuna e Iseltëaldit në Zvicër ishte shumë e kërkuar nga fansa të Netflix nga Azia për muaj të tërë dhe tani, komuna ka ndërmarr masa

Që kur një serial kulti korean u filmua në Iseltëald, komuna e vogël në Berner Oberland është vërshuar nga turistët.

Fansat e hitit të Netflix „Crash Landing on You“ udhëtojnë një rrugë të tërë nëpër botë për të bërë një selfie në fshat. Konkretisht ata po luftojnë për urën mbi të cilën heroi i bie pianos në shfaqje.

Problemi: fshati nuk fitonte asgjë nga turistët. Njerëzit vinin me autobus, bënin ndonjë selfie dhe largoheshin pa kurrfarë shpenzimi. Rreth një muaj më parë, Iseltëaldi më në fund reagoi dhe zbatoi masa për ta bërë vërshimin më të durueshëm.

Që atëherë është vendosur një derë rrotulluese përballë urës popullore për këmbësorë. Nëse doni një selfie, duhet të paguani pesë franga. Gjithashtu, rrjeti i transportit publik u zgjerua dhe u vendos një tarifë për autobusët. Qëllimi: për të fituar diçka nga vërshimi i turistëve dhe për të shpërndarë më mirë fluksin e vizitorëve.

Kjo duket se ka qenë e suksesshme, pasi komuna tani është e lumtur – sepse tani kutia e parave më në fund po mbushet. Me kërkesë të Nau.ch, Presidenti Peter Rubi thotë: “Patjetër që do të krijohen të ardhura. Por së pari, natyrisht, duhet të mbulohen kostot e blerjes dhe kostot e shërbimit të sigurisë”, transmeton portali Shtegu.

Në përgjithësi, bilanci i ndërmjetëm është i mirë. “Eksperiencat e para janë shumë pozitive dhe vlerësohen gjerësisht si në fshat ashtu edhe nga vizitorët e urës së këmbësorëve”.
Falë derës rrotulluese, turistët tani mund të bëjnë selfie ose në grup në bankinë. Këto janë edhe “kushte optimale” për ta, thotë Rubi. “Në fund të fundit, kjo është arsyeja pse ata udhëtojnë gjysmën e botës drejt nesh”.

Tarifa e selfieve nuk duket se i frikëson as fansat e Netflixit. “Kemi ende shumë vizitorë. Por është shumë më e rregullt dhe komode se vitin e kaluar”.

Falë masave, tani ato shpërndahen më mirë gjatë gjithë ditës. Dhe jo vetëm situata në liqen, por edhe situata e trafikut është qetësuar.