Në Cyrih fillon Alba Festivali i shumëpritur

41 Lexime

Pas dy anulimeve, Alba Festivali do të zhvillohet sërish këtë vit. Festivali për herë të parë do të zhvillohet në zonën e kazermës

Këtë fundjavë zona e kazermës do t’i kushtohet komunitetit shqiptar. Edicioni i tretë i Alba Festivalit fillon sot, të premte, pranë stacionit kryesor të Cyrihut.
Sipas organizatorëve, ai është ambienti më i madh i hapur për estradën shqiptare në Europë. Alba Festivali, i cili ka nisur që nga viti 2019, deri më tani është zhvilluar vetëm dy herë.

Drejtori menaxhues, Adem Morina, në muajin mars, kur paralajmëroi eventin final, premtoi se gjatë këtij viti do të organizohet një program madhështor me shumë yje të estradës shqiptare. “Pritjet e larta të komunitetit sigurisht që do të përmbushen, nëse nuk tejkalohen”, tha Morina në atë kohë.
U pa se Morina kishte të drejtë – formacioni i këtij viti sigurisht që është përsëri mbresëlënës. 25 të mëdhenj të muzikës ndërkombëtare si Enisa, Dardani, Ledri Vula dhe Mozzik & Getinjo si dhe Hava do të performojnë në ambientet më të mëdha të hapura për Kosovën dhe Hip-Hop-in, R’n’B dhe pop kulturën e Kosovës dhe pop-it në Evropë.

Sigurisht që në Alba Festivalin do të trondisin edhe muzikantë të tjerë, transmeton portali Shtegu. Këtu mund ta gjeni të gjithë formacionin.
Por në Alba Festivalin nuk përfaqësohen vetëm yje të njohur ndërkombëtarisht – në zonën e kazermës ka edhe stendat e ushqimeve me shije ndërkombëtare. Organizatorët premtojnë një gamë të larmishme dhe cilësore pijesh dhe ushqimesh.

Alba Festivali, i cili ka nisur që nga viti 2019, deri më tani është zhvilluar vetëm dy herë. Ka pasur mosmarrëveshje të përsëritura mes qytetit të Cyrihut dhe organizatorëve. Korona si dhe arsyet politike dhe organizative kanë çuar në anulime vitet e fundit. Një pjesë e arsyes ishte se vendi ishte në hapësirën e stadiumit Hardturm të Cyrihut – grupet autonome të krahut të majtë pushtuan një pjesë të zonës Hardturm dhe, sipas organizatorëve, qyteti e dha lejen shumë vonë vitin e kaluar.

Në mes të qytetit dhe organizatorit ka pasur një tryezë të rrumbullakët – pas kësaj është detyruar nga kryetari i FDP qytetit të Cyrihut, Përparim Avdili. Së bashku ata ranë dakord për zonën e kazermës si ambient i Alba Festivalit të këtij viti. “Është një rezultat ideal”, shtoi Morina në atë kohë.

Ata që ende kanë dëshirë të vizitojnë zonën e kazermave, mund të blejnë bileta në internet. Nuk do të ketë arkë. Një biletë 1-ditore kushton nga 139,90 deri në 149,90 franga, në varësi të mbrëmjes. Bileta 2-ditore është në dispozicion për 199,90 franga dhe leja 3-ditore kushton 239,90 franga.