Maqedonasi vodhi karburant nga kompania zvicerane, gjobitet rëndë

38 Lexime

Në një kompani në Aargau të Zvicrës, një punëtor u pasurua në pikën e karburantit të kompanisë duke mbushur veturën e tij private. Para se të kapej, ai e përsëriti veprën deri në 20 herë

Në mars të vitit 2023, një punëtor (33) shkoi me veturë në një lokacion kompanie në rrethin Aarau. Ai hapi portën me gjurmën e gishtit, hyri me veturë dhe u drejtua për në pikën e karburantit të kompanisë. Aty ai vodhi një badge karburanti dhe e mbushi me naftë veturën e tij private.

Shtetasi i Maqedonisë së Veriut, i cili ka qenë i punësuar që nga tetori i vitit 2022, këtë e ka përsëritur deri në 20 herë gjatë disa muajve para se të kapej, shkruan “Aargauer Zeitung”. Sipas urdhrit penal të detyrueshëm ligjor, që disponon gazeta, i akuzuari thuhet se ka vjedhur nga 40 deri në 80 litra karburant. Gjithsej janë 1 400 litra naftë me vlerë rreth 2 800 franga.

Veçanërisht e guximshme: Edhe kur punëtori ishte në pushim mjekësor në fund të gushtit 2023 dhe nuk erdhi në punë, ai vazhdoi. Ai vazhdoi të udhëtonte drejt kompanisë dhe ta shërbente vetveten, transmeton portali Shtegu. Derisa përfundimisht u kap në janar 2024. Më pas ai u pushua nga puna dhe tani u gjobit.

Burri u dënua me një gjobë me kusht prej 4 200 frangash. Parashikohet gjithashtu një gjobë prej 1 000 frangash dhe një tarifë prej 1 300 frangash. Ai gjithashtu duhet t’i kthejë punëdhënësit vlerën e mallit të vjedhur.

Një vlerësim i vitit 2019 tregon se punëtori nuk është i vetmi që ka vjedhur nga punëdhënësi i tij. Një në pesë punëtorë zviceranë thuhet se vjedhin nga kompania e tyre. Qoftë letër higjienike, stilolapsa apo pajisje zyre: shumë gjëra zhduken në xhepat e punëtorëve.

Dhe me këtë, shumë njerëz rrezikojnë punën e tyre. Vjedhja potencialisht mund të çojë në dëbim.