Kosova dhe Serbia në të njëjtin short, organizatorët e ndërprenë menjëherë tërheqjen

46 Lexime

Shorti u përsërit dhe Kosova u vendos në grup me Holandën, Ishujt Faroe dhe Ukrainën

Është hedhur shorti për kualifikimet për Kampionatin Europian të Hendbollit 2026. Kroacia doli mirë dhe është në grup me Çekinë, Belgjikën dhe Luksemburgun dhe shorti u shënua edhe nga një gafë e madhe nga organizatorët.

Skuadra e hendbollit e Serbisë u hodh në grupin 4 me Spanjën, Italinë dhe Letoninë, por vetëm pasi shorti u përsërit, informon portali Shtegu. Serbët fillimisht u gjendën në të njëjtin grup me Kosovën dhe kur organizatorët e kuptuan se çfarë kishte ndodhur, menjëherë e ndërprenë tërheqjen.

Gjegjësisht, sipas rregullores, Serbia dhe Kosova nuk lejohen të luajnë kundër njëra-tjetrës sepse konsiderohet se do të ishte një takim me rrezikshmëri të lartë. Për shkak të kësaj, shorti u ndërpre menjëherë dhe shorti u përsërit. Nuk është e qartë se si u ngatërruan topat në radhë të parë, por gabimi u korrigjua shpejt.
Situata mund të shihet nga minuta 33:30 në video.