Këto vende janë në listën zvicerane të karantinës

121 Lexime

Zyra Federale zvicerane e Shëndetit Publik (BAG) ka publikuar një listë të re të karantinës. Në listë, shtete të reja nga Europa janë Greqia dhe Bosnja dhe Hercegovina. SHBA-të u hoqën nga lista, informon Shtegu.com.

Zyra Federale e Shëndetit Publik e ka ripërtërirë listën e saj të karantinës më 5 prill 2021. Kushdo që hyn nga një zonë e tillë duhet të jetë në gjendje të tregojë një provë PCR, edhe nëse hyrja bëhet nga toka. Testi nuk duhet të jetë më i vjetër se 72 orë. Pas hyrjes në vend, ata duhet të hyjnë në një karantinë 10-ditore. Nëse dëshmohet një test negativ, mund të anulohet nga dita e shtatë. Ka përjashtime për udhëtarët ndërkufitarë. Kushdo që mbërrin me avion duhet të jetë gjithmonë në gjendje të tregojë një provë PCR.

Vendi:

Andorra

Emiratet e Bashkuara Arabe

Shqiperia

Aruba

Bosnje dhe Hercegovinë

Belgjika

Bullgaria

Bahrein

Bonaire

Sint Eustatius dhe Saba

Brazili

Kili

Kuracao

Qipro

Republika Çeke

Estonia

Greqia

Hungaria

Izraeli

Xhamajka

Jordania

Kuvajti

Libani

Luksemburgu

Letonia

Monako

Republika e Moldavisë

Mali i Zi

Maqedonia e Veriut

Malta

Maldivet

Holanda

Peruja

Polonia

Palestina

Paraguai

Rumania

Serbia

Sishel

Suedia

Sllovenia

Sllovakia

San Marino

Sint Maarten (pjesa holandeze)

Tanzania Ukraina Uruguai

Kosova

Afrika e Jugut