Dy pjepra në ankand në Japoni shiten për mbi 22 000 franga

53 Lexime

Çmimi i shitjes së këtyre frutave shumë të çmuara në Japoni, këtë vit nuk ka thyer rekord, por ndoshta paralajmëron një rimëkëmbje ekonomike

Ky mund të jetë treguesi më i vështirë për një rimëkëmbje ekonomike post-pandemike: dy pjepra japoneze premium të shitura në ankand për më shumë se 22 000 franga zvicerane, 22 herë më shumë se çmimi vitin e kaluar, i rrënuar nga koronavirusi. Çmimi prej 2,7 milionë jen2 (rreth 22 280 franga) për pjeprat e famshme Yubari në ankandin e parë të sezonit, megjithatë, është i dobët në krahasim me rekordet e tjera të regjistruara për këtë produkt mjaft të çmuar.

„Rritja e çmimeve këtë vit mund të shihet si gatishmëri e blerësve për të inkurajuar njerëzit duke bërë oferta më të larta“, tha një zyrtar i tregut me shumicë, transmeton Shtegu. Blerësi i suksesshëm është një prodhues vendor i ushqimit për fëmijë, presidenti i të cilit tha se shpresonte që blerja të përhapte disa shpirtra të mirë. „Megjithëse ka ende shumë lajme negative, shpresoj se mund t’i ndihmojë njerëzit të buzëqeshin dhe të kapërcejnë pandeminë“, i tha ai stacionit televiziv kombëtar NHK.

Ofertat sezonale të frutave në Japoni tërheqin rregullisht blerës që kërkojnë prestigj dhe reklamim falas. Në vitin 2019, dy pjepra Yubari kishin arritur një çmim rekord prej pesë milionë jenë, por vitin e kaluar shuma ra në vetëm 120 000 jenë (rreth 1 000 franga) pasi prodhuesit akuzuan virusin për largimin e blerësve të pasur, të gatshëm për të rritur aksionet.
Pjeprat vijnë nga ishulli verior japonez i Hokkaidos, një destinacion i njohur turistik. Hokkaido aktualisht është nën një urgjencë shëndetësore, së bashku me nëntë departamente të tjera në vend, duke përfshirë kryeqytetin Tokio.