Dy adoleshentë (njëri nga Ballkani) kanë dashur të godasin „turmën e krenarisë“ me kamion

36 Lexime

Fundjavën e kaluar, policia zvicerane arrestoi dy të rinj para Cyrih Pride – „për shkak të kërcënimeve serioze ndaj ngjarjes“, siç tha një zëdhënës i Policisë Kantonale për median Tamedia. Të arrestuarit janë dy zviceranë 14 dhe 17 vjeç, të cilët të dy jetojnë në qytetin e Cyrihut

Të dy thuhet se kanë një sfond islamik, raporton NZZ të shtunën, e cila citon „disa burime të pavarura“. 17-vjeçari mësohet se ishte i njohur më parë për autoritetet dhe konsiderohej si një “figurë problematike”. Kjo për shkak se ai u radikalizua gjithnjë e më shumë dhe vazhdoi të përhapte propagandën e SHI. Ai gjithashtu thuhet se ka qenë në kontakt me islamistë të tjerë, përfshirë 14-vjeçarin e arrestuar.

Dy adoleshentët thuhet se kanë bërë plane për një sulm, vazhdon NZZ, transmeton portali Shtegu. 17-vjeçari zviceran, i cili ka rrënjë myslimane, thuhet se ka pyetur përmes kanaleve përkatëse se si mund të kryhet një sulm me kamion – projekti të kujton sulmet e terroristëve të SHI në Nice dhe Berlin.

Adoleshenti thuhet gjithashtu se ka bërë referenca të drejtpërdrejta për Pride dhe Helvetiaplatz, vendi pasi lëvizja LGBTQ u zhvendos. NZZ pretendon se e ka mësuar këtë nga „burime të mirëinformuara“.

Hetuesit u njohën me të rinjtë kryesisht përmes postimeve në rrjetet sociale. Siç shpjegoi Zyra e Prokurorit të Rinisë së Cyrihut për NZZ, të dy janë ende në paraburgim. Hetimi është në vazhdim.