Duartrokitje frenetike për Kushtrimin që u lirua nga burgimi i përjetshëm në Gjermani

496 Lexime

Kushtrim H. (24), i cili e goditi për vdekje një grua të papërfshirë (43), gjatë një garë të paligjshme veturash në vitin 2019, të hënën kaloi me katër vjet burg në procedurën e rishqyrtuar gjyqësore në Gjykatën e Rrethit Kleve. Ai ishte mbrojtur me sukses nga dënimi për vrasje, duke përfshirë burgimin e përjetshëm nga shkalla e parë, para Gjykatës Federale të Drejtësisë (BGH).

24-vjeçari u largua nga salla e gjyqit si një person i lirë me duartrokitje të forta frenetike të disa të njohurve, raportoi avokati për familjarët e viktimës, të cilët paraqiten si bashkëpaditës. Kjo është „e vështirë për t’u duruar“.

Por fjala e fundit nuk është thënë ende. Alexandra ëiese, zëdhënëse e Zyrës së prokurorit publik Kleve, të martën i tha gazetës „Bild“: „Ne kemi apeluar kundër vendimit të Gjykatës Rajonale të Kleve dhe duam të kontrollojmë nëse gjykimi është i përshtatshëm, ose le të shohim nëse ka gabime ligjore“.

Ashtu si në gjykimin e parë, prokurori publik kishte ngritur padi për burgim të përjetshëm për vrasje. Kësaj here, megjithatë, gjykata nuk ndoqi argumentet e prokurorisë. Arsyeja: Nuk mund të dëshmohet një qëllim për të vrarë.

Zëdhënësi i gjykatës Judith Gottwald: „Dhoma tha se elementi i vullnetit, që dikush pranon vdekjen në mënyrë të përshtatshme, pajtohet me faktin se dikush vdes dhe që është relativisht indiferent ndaj një personi, tani nuk mund të ishte konstatuar me të akuzuarin me siguri“, transmeton Shtegu.

Kushtrim H. tani është dënuar vetëm për një garë të paligjshme të automjeteve, me pasojë vdekjen. Me këtë rast, do të ishte i mundur një dënim deri në 10 vjet burg.

Në vend të kësaj, i pandehuri u largua me më pak se gjysmën. Sipas zëdhënësit të gjykatës Gottëald, një nga gjërat që ishte në favor për të ishte, se në atë kohë ai ishte ende relativisht i ri dhe se ai i kërkoi falje familjes dhe viktimës.

Kushtrim H., 22 vjeç në ditën e aksidentit, garoi përmes një zone vendbanimi me tempo 50 km/h në Moers me një makinë 600 kf me shpejtësi deri në 167 kilometra në orë, mbrëmjen e së hënës së Pashkëve. Kur një grua e papërfshirë (43) doli nga një rrugë anësore me makinën e saj të vogël, ai nuk mund të frenonte më dhe u fut me shpejtësi në makinë. Vozitësja vdiq, sipas gjykatës si rezultat i dëmtimit të trurit.

I pandehuri i dytë dhe kundërshtari i të pandehurit kryesor kosovar në garën e veturave, ishte burgosur për tre vjet e nëntë muaj. Ky ndëshkim ishte konfirmuar nga Gjykyta më e lartë gjermane (BGH).

Meqenëse Kushtrim H. kishte qenë tashmë në paraburgim për dy vjet të mira, urdhri i paraburgimit u përmbys pas vendimit të hënën, njoftoi avokati për prokurorinë private. Prandaj, 24-vjeçari u la i lirë për momentin, deri në fillimin e dënimit të mbetur.
BGH tani po merret me rishikimin e zyrës së prokurorit publik, i cili vazhdon të marrë një rezolutë të kushtëzuar të vrasjes.