Diagnozë e keqe për mbrojtësin shqiptar të HSV, Valon Zymberin (21)

43 Lexime

Mbrojtësi qendror i HSV u lëndua rëndë pas disa minutash të seancës hapëse të hënën në kampin stërvitor në Schneverdingen

Në duel me Ludovit Reis (23), kosovari U21 mbeti në bar dhe për një kohë të gjatë u trajtua në gjurin e djathtë nga mjekët e klubit.

Zymberi u largua nga objekti stërvitor, i mbështetur fort me paterica dhe u dërgua në UKE në Hamburg për një ekzaminim.

Pastaj të martën rezultati i keq. Zymberit i doli kupa e gjurit në përplasje. Si rezultat, një ligament që ka për detyrë të stabilizojë kockën në nyje është grisur.

Lojtari dhe klubi thuhet se nuk kanë vendosur ende se cila metodë trajtimi do të merret në konsideratë. Ndërhyrja kirurgjikale është shumë e mundshme.

Në çdo rast, Zymberi dhe HSV duhet të përgatiten për një kohë të gjatë joproduktive. Ky lloj dëmtimi pritet të marrë disa muaj pushim nga puna.

Ky incident shqetëson trajnerin Steffen Baumgart (52). Ai thotë: “Është turp në seancën e parë stërvitore kur në fakt nuk bëhet fjalë për asgjë. Bëhet fjalë për hyrjen, jo për vende të rregullta. Kur ndodh diçka e tillë, është shumë e bezdisshme”.

Ky është një pengesë e keqe, veçanërisht për planifikimin e ardhshëm të Zymberit, transmeton portali Shtegu. Për të fituar praktikën e ndeshjeve, ai u huazua në klubin zviceran të kategorisë së dytë FC Schaffhausen në gjysmën e dytë të sezonit. Ai u përdor atje nëntë herë.

I kthyeri (kontrata deri në 2025) në fakt donte të përdorte përgatitjen e verës për të kujtuar sportet në Hamburg ose për t’i ofruar veten një punëdhënësi tjetër.
Fatkeqësisht asgjë nuk do të vijë nga kjo. Zymberi, i cili deri më tani ka bërë dy paraqitje për profesionistët në kategorinë e dytë, fillimisht duhet të shërohet sërish.