Çmimi i energjisë elektrike vitin e ardhshëm pritet të zbret në Zvicër

50 Lexime

Sipas një sondazhi të anëtarëve të saj nga Shoqata e Kompanive Zvicerane Elektrike (AES), çmimet e energjisë elektrike pritet të bien vitin e ardhshëm në Zvicër. Nga 83 furnizuesit pjesëmarrës, 75 janë „me siguri“ ose „ndoshta“ duke konsideruar një ulje

Rënie 10% për familjet e gjashtëmujorit të dytë

Sipas të dhënave të çmimeve nga 52 kompani, që përfaqësojnë rreth 35% të furnizimit zviceran, çmimet e këtyre furnizuesve do të bien me rreth 8% në mesatare për familjet e tipit H4 (konsumi 4,500 këh në vit) në vitin 2025, tregon të mërkurën AES në një Njoftimi për shtyp, transmeton portali Shtegu.

Si mesatare, çmimet për familjet e tipit H2 (2 500 këh në vit) duhet të bien me 10%. Çmimet duhet të bien edhe për klientët profesionistë.

Gjithashtu, 31 kompani të tjera iu përgjigjën pyetjeve cilësore të AES. Në mënyrë tipike, shumica e tyre po shpallin edhe çmime më të ulëta për vitin e ardhshëm. Ndër to, 23 parashikojnë ulje, gjashtë rritje dhe dy besojnë se çmimet e tyre duhet të mbeten të qëndrueshme.