Cliqme – Reperi zviceran me prejardhje nga Kongo që po i çmend kosovarët

75 Lexime

Në skenë, ai ka bërë që të dridhet e tërë Kosova – në Zvicër, megjithatë, ai është i njohur vetëm për qarqet e brendshme. Edhe pse u rrit në Bern, shkruan “srginsider”. Gassann Nyangi ka bërë një emër për veten e tij në Kosovë si reperi Cliqme . Ai vështirë se mund të besojë se si një i huaj në skenën muzikore shqiptare pritet kaq euforikisht. “Reporter” e shoqëroi atë në jetën e tij të përditshme muzikore.

Gassann Nyangi ka një vit që jeton në Prishtinë, informon Shtegu.com. Zvicerani i talentuar nga Berna, tashmë flet shqip me një theks kosovar. Kjo u pëlqen kosovarëve: Meqë ai prodhoi një këngë së bashku me reperin kosovar Capital T, Cliqme përnjëherë është bërë i njohur atje. Në Zvicër ai tashmë u shfaq si një MC – si i ashtuquajturi warmup për superyjet. Tani Cliqme i tërheq në skenë të rinjtë kosovarë. Tinguj Afro në shqip, është diçka e re. Dhe gjithashtu pasi një i huaj vjen në vendin e varfër për të kënduar në shqip.

Familja e 30-vjeçarit Gassann Niangy, alias Cliqme, u largua nga Kongoja për të ardhur në Zvicër 29 vite më parë, shkruan „SRF*, transmeton Shtegu.com. Babai i Gassann është instruktori i parë afrikan i vozitjes në Zvicër. Qysh pas 26 ditësh, ai menjëherë gjeti një punë, qëkur ishte në shtëpinë e azilkërkuesve, dhe deri më sot ka qenë i papunë vetëm një herë për tre javë. Babai i tij është model për Cliqme: “Ne jemi luftëtarë”, vazhdon të përsërisë gjithnjë reperi.

Reporterja Martina Mieth tregon portretin e një njeriu që përdor gjithë energjinë e tij për ta bërë atë të madh, në një nga vendet më të varfëra në Europë.

02:40 – 03:15

E Martë, 2 Qershor 2020

Ritransmetim nga 01.06.2020

Info/Dok

Zvicër 2019

35 minuta

https://www.youtube.com/watch?v=EpQiSRSJN0U&feature=emb_title