Banorët e lagjes i thonë lamtumirë Eliorit (11)

52 Lexime

Në Bazel, të mërkurën në mbrëmje, lagjja i dha lamtumirën e fundit Eliorit, i cili të premten u përplas nga një kamion në vendkalimin e këmbësorëve

„Njerëzit duhet ta dinë se çfarë ndodhi kur tullumbacja të zbret diku“, thotë Elma. Ashtu si shumë të tjerë, 13-vjeçarja shkroi një mesazh në një kartë mbrëmjen e së mërkurës, e cila më pas u lidh në një tullumbace. Ajo njihte Eliorin, djalin njëmbëdhjetëvjeçar që të premten u godit nga një kamion në vendkalimin e këmbësorëve në Hüningerstrasse në Bazel dhe vdiq.

E gjithë lagjja u mblodh të mërkurën në mbrëmje për një ngjarje të heshtur përkujtimore për të ndjerin. Disa qindra njerëz ishin të pranishëm, duke përfshirë një numër të dukshëm fëmijësh dhe gjithashtu shumë të afërm dhe miq të familjes së Eliorit. Takimi u nis nga Alte Zoll, pronari i lokalit të lagjes në cepin ku ndodhi aksidenti me vdekje.

U shpërndanë kartat për tullumbacet dhe u mblodhën nënshkrimet për peticionin e sigurisë së rrugës së shkollës. Në lagje është krijuar një zemërim i madh për shkak se shqetësimet për rrezikun e kryqëzimit janë shprehur prej kohësh, por nuk janë marrë seriozisht.

A do të ndryshojë diçka këtë herë? Kur kufiri i shpejtësisë të arrijë në 30, a do të bëhet më në fund i sigurt kryqëzimi i rrezikshëm? “Unë mendoj se të dy semaforët nuk duhet të jenë të gjelbër në të njëjtën kohë. Veturat duhet të jenë të kuqe kur dritat e këmbësorëve janë jeshile”, kërkon Elma për shembull. Kërkesa juaj korrespondon gjithashtu me rekomandimet e Qendrës Këshilluese për Parandalimin e Aksidenteve për çështjen e sigurisë gjatë rrugës për në shkollë, shkruan „20 Minuten“, transmeton portali Shtegu. Dhe kryqëzimi është në rrugën e shkollës për në shkollën fillore Lysbüchel. Drejtoresha e ndërtimit Esther Keller ka premtuar tashmë masa.

Në orën 21:30 u lëshuan dhjetëra tullumbace që përmbanin kartat. „Për Eliorin!“ turma këndoi në kor. Përderisa balonat u zhdukën në qiellin e mbrëmjes së Bazelit, lotët e fëmijëvenuk kishin të ndalur.