Ballina LAJME

LAJME

Lajme te pergjithshme nga vendi dhe bota.

Skandali me “Papyrus” në Zvicër: Gjashtë të pandehur të rinj

Pas arrestimit të dy personave gjatë muajit janar, gjashtë persona të tjerë janë nën hetime në lidhje me dokumentet e falsifikuara për të marrë...

Shqiptari nga Maqedonia helmon skifterët me pëllumba, 4 mijë franga dënim...

06:48:06             2016-04-28       Një person është dashur të përgjigjet para Gjykatës, pasi dyshohet se i ka lëshuar pëllumbat e lyer me...

Shifra tronditëse të infeksioneve nga Kosova dhe Turqia në Gjermani

Një pjesë e madhe e infeksioneve të reja me koronavirus në Gjermani, mund të gjurmohen te të kthyerit e vetëm nga dy vendeve: Kosova...

Pendarovski dhe Siljanovska me sytë kah shqiptarët

22/04/2019     Kandidati për presidenti i partive në pushtet Stevo Pendarovski, pas përfundimit të procesit zgjedhor, në konferencë për shtyp, tha se ai ka marrë mbështetje...

Çifti zviceran do ta padisë Kantonin e Bernës për diskriminim

Çifti do të shkojë në gjykatë dhe në rast të dështimit, planifikon grevën e grave për taksa Një çift i martuar nga Bieli i Zvicrës,...

Plasin gallatat në Zvicër, pas refuzimit të vizës së një këngëtareje...

15:07:24             2019-08-02   Një këngëtares kosovare nuk i lejohet të performojë në Zvicër - sepse ajo këndon shumë keq. Një veprim...

Gjermania “vajton” për infermierë nga Maqedonia

10:43:23                  2017-12-21       Shefi i klinikës së qarkut "Ebersberg" në Gjermani, Stefan Huber, është i mendimit se në sektorin...

Mat me dy lëvizje !

I ziu është në veprim, me dy lëvizje - mat!

Zvicra frankofone do t`i hapë restorantet sërish më 10 dhjetor

Zvicra frankofone do t`i hapë restorantet sërish më 10 dhjetor Në kantonet perëndimore të Zvicrës Vaud, Neuchâtel, Fribourg, Gjenevë dhe Jura, restorantet lejohen të rihapen...

Racizmi edhe më tej mbetet një problem i shoqërisë në Zvicër

Në vitin 2019, qendrat e këshillimit në Zvicër regjistruan 352 incidente të lidhura me racizmin, por ato janë vetëm maja e Ajsbergut Racizmi mbetet një...