Gabime të shumta në përdorimin e shqipes në dëftesa

Gjuha shqipe vazhdon të ketë mangësi në përdorimin e saj. Disa dëftesa të nxënësve në grafën e nënshtetësisë e kanë të shkruar “Maqedonas/e” e...

Vajza e Ismet Jasharit shkon nuse, përcillet me flamurin gjigant kuq...

Donika Jashari, vajza më e madhe e Komandant Kumanovës – Ismet Jashari, është martuar dje në fshatin e lindjes së babait të saj, në...

Kiracovski nga LSDM hap front të ri me biznesmenin Azmanov

Aleksandar Kiracovski hap front të ri me biznesmenin Zoran Azmanov, njëri ndër investitorët më të mëdhenj të Maqedonisë. Pas një deklarate nga biznesmeni Azmanov në...

Deputeti i PDSH-së: Duhet Menduh Thaçi të takohet me Ali Ahmetin,...

Deputeti i PDSH-së, Ernad Fejzullahu ka shkruar një shkrim i cili titullohet, "Duhet Menduh Thaci të takohet me Ali Ahmetin, që të vijnë në...

Nefi Useini rrah edhe një profesor, reagojnë partitë opozitare

Këshilltari i Komunës së Ohrit nga radhët e BDI-së, Nefi Useini, përsëri u përfshi në një sulm fizik, raporton tv21. Kësaj radhe viktimë e...

Librat amë nga sot me grafë të re për shtetësinë e...

Grafa për “shtetësi” në certifikatat e lindjes, të kurorëzimeve dhe të vdekjes, që deri tani ka qenë e plotësuar me viza të pjerrëta, tani...

Kur Shkupi ishte zemra e Kosovës

Vrasja e një “gjermani” në Gjakovë, frika nga treni në Prishtinë, shkolla franceze në Mitrovicë dhe italiane në Shkup, 1200 dyqanet e Prizrenit dhe...

Përkujtohet Xhemail Rexhepi- komandant Shqiponja (Video)

Familjarët e Xhemail Rexhepit – Komandant Shqiponjës sot kanë bërë homazhe me rastin e katër vjetorit të vrasjes së tij. Në varrezat e Kumanovës, Mejdi...

Bastardimi i shqipes në pullat postare, drejtori Rustemi nuk flet! (Video)

Pullat postare në gjuhën shqipe ende janë me gabime drejtshkrimore. Ne pullën postare për shënimin e 550 vjetorit të vdekjes së tij, në vend...

Në Maqedoni shkollat po zbrazen, në Perëndim përplot me nxënës shqiptarë...

Deri sa në Maqedoni dita ditës vijnë informacione për rënie të numrit ë nxënësve shqiptarë, si në shkolat nëpër fshatra, poashtu edhe nëpër qytete,...