Znj. Latife, bashkëshortja e Mustafa Kemal Ataturku

30.10.2019 Një zonjë e zgjuar dhe e kulturuar. Ajo i zotëronte tri gjuhë të huaja krahas gjuhës amtare: Gjermanishten, Frangjishten dhe Anglishten. U nda nga burri i...

Makinat që përdorin liderët botërorë (Foto)

Udhëheqësit botërorë, siç u takon, udhëtojnë me makina luksi. Ndërkohë që disa përdorin makina të blinduara SUV, ose vetura (sedan), të tjerë parapëlqejnë limuzinat...

“The Guardian” reportazh për vilën e Enver Hoxhës (Foto)

Brendia e vilës tre katëshe, të mbushur me nënkalime, të Enver Hoxhës, është thuajse ashtu siç ishte kur lideri komunist i Shqipërisë u nda...

Fëmijët mbanin biberon që para 7.000 vjetëve

Zbulohen biberonët më të vjetër për fëmijë në botë. Ata janë kavanoza prej balte me një hundëz të vogël dhe ndonjëherë formohen në një mënyrë...

Teknika si t`i mësoni fjalët e reja të gjuhëve të huaja

24.02.2020 Kur përpiqemi të mësojmë një gjuhë të huaj, shumë prej nesh ankohen se nuk memorizojnë dot fjalët e reja. Të mësosh fjalët e një gjuhe...

Ritja e feve ndër vite (VIDEO PREZENTIM)

08.10.2019 https://www.facebook.com/ngjyratebesimit/videos/2167767653515992/

Kadillak 53′ Lincoln Capri (video prezentim)

21.01.2020 Ky është një kadillak 53' Lincoln Capri i modifikuar fillimisht i përshtatur nga dizajneri legjendar George Barris i cili krijoi Batmobile nga TV Show. https://www.facebook.com/supercarblondie/videos/2503296503324887/?t=270

NASA: Në 2023-ën njerëzit zbarkojnë në Mars

NASA ka projektuar në vitin 2033 zbarkimin e parë të qenieve njerëzore në Mars. Për të zbuluar sekretet e tij, astronautët do të duhet...

Si prodhohet Volkswagen ID.3 elektrik (VIDEO PREZENTIM)

03.10.2019 Janë publikuar dy video interesante nga fabrika e Volkswagenit në qytetin Zwickau, Gjermani, ku po prodhohet vetura elektrike e më e shumëpritur në Evropë...

Në tetor për herë të fundit ndryshon ora

Të gjitha vendet anëtare të BE-së kanë një afat deri në prill të vitit tjetër për të vendosur qoftë për të qëndruar përgjithmonë në...