Shfaqja “as andej, as këndej”, në Teatrin Kombëtar të Kosovës

  Kumanovë, 10 prill – Të shtunën, më 13prill, në Teatrin Kombëtar të Kosovës vjen shfaqja “As andej, as këndej’ e Teatrit e Kumanovës me...

Ndërron jetë Liliana Çavolli

Në orët e hershme të së shtunës, ka ndërruar jetë këngëtarja e njohur shqiptare Liliana Çavolli. Ajo ishte në skenë për më shumë se...

Nuk mbarojnë lajmet e këqija për filmin “Bond 25”

30/06/2019     Një burrë është çuar në dhomat e paraburgimit pasi është gjetur një kamwr e fshehtë në një nga tualetet e studios “Pinewood” në Angli,...

Vdiq Refet Sulejman legjenda, i njohur si Papo Alfonso

2019-08-09 Pas një sëmundje të gjatë dhe të rëndë, 8 gusht 2019, në shtëpinë në Suto Orizar - Shkup, në moshën 87 vjeç vdiq Refet...

Agim Poshka promovoi librin e ri, studime për të drejtat për...

  10/04/2019   “Issues” është libri më i ri i autorit Agim Poshka, i promovuar sot në hapsirat e Universitetit të Evropës Juglindore në Shkup.   Autori në libër...

Përvoja e një francezi në Shqipërinë e vitit 1938

05.02.2019 Revista franceze “L’Escargot : campeurs du Touring-club de France”, në muajin dhjetor të vitit 1938 boton eksperiencën e një shtetasi francez në kampingun e...

U hap Festivali i këngëve dhe valleve të stilizuara “Këngë Jeho”...

  06.07.2019 Strugë, 6 korrik 2019 (MIA) – Zhvillimi i një kombi matet përmes ngjarjeve kulturore dhe mu ky festival, i cili me vite i bartë...

Shfaqje diplome: Konfirmim estetik i një tendence novatore në teatrologjinë tonë

22.04.2019 Ky grup i studentëve po vjen edhe si frymë e re në teatrin tonë, kurse pedagogjia skenike-dramaturgjike e Refet Abazit është edhe një konfirmim...

Kampionat Botëror në dije në shkollën e mesme “Jahja Kemal”

24/04/2019     Kupa Botërore e Dijes (WSC) edhe këtë vit raundi lokal dotë zhvillohet në ShMP Jahja Kemal   E themeluar në vitin 2007, kupa ndërlidhë mbi 20...

Skupi Festival, një mundësi e mirë për të shijuar nga afër...

14.10.2019 Drejtori i festivalit Muzbajdin Qamili për gazetën KOHA theksoi se edhe përkundrejt pengesave të vogla të cilat i kanë hasur në financa gjithçka po...