Ca fjalë për rininë e sodit (poezi) nga Daim Hiseni

2019-09-07 Daim Hiseni Ca fjalë për rininë e sodit: Jam djal nga Tirona, më riti shqiponja, Truri mençuria, këtu është Shqipëria, E kam Krujën me Skënder benë, Vlorën me...

10 arsyet pse Japonia është një nga vendet më të zhvilluara...

02.02.2019 1- Në Japoni nga klasa e parë deri në klasën e gjashtë, mësohet një lëndë që quhet ‘Rruga për tek Morali’, ku nxënësit mësojnë për...

KËLYSHËT E UJKUT-Historia e Arnautëve

28.11.2019 Historia e Arnautëve E sulmuan strofullën e ujkut atje në male.. E vranë edhe ujkun. Ia morën këlyshët e vegjël dhe i degdisën poshtë në...

“PËR NËNËN” (Poezi) nga Nehas Sopaj

2019-09-07 Nga Nehas Sopaj PËR NËNËN Vetmia Njëzet minuta para se ta jepte frymën e fundit, Nana shikoi orën në mur vetë Nana, vetë. Një jetë të tërë, vetë. Vetë vetmia, vetë zjarri i...

Skulptori kosovar bën skulpturë me gur 380 milionë vite të vjetër

02:21:25       2015-12-26   Destan Gashi vjen nga Kosova dhe zemra e tij rrah për skulpturën. Për çdo ditë ai udhëton nga Vjena për në...

Fillon ndërtimi i anijes Liburna në Ulqin

  2019-08-18   Nga Skender Berisha   Moti lajm më të mirë nga Ulqini nuk morëm, më në fund. Liburna do të hap velat, në Ulqin, nga ulqinakët. Pas qindra...

U shua piktori Veli Gërvalla, sot varrimi

Sot në moshën 81 vjeçare ndërroi jetë piktori nga Kosova, Veli Gërvalla. U lind në fshatin Lupc i Poshtëm në vitin 1935. Shkollimin e...

Xheladin Murati me libër për pedagogjinë dhe zhvillimin e saj

20.06.2019 Tetovë, 19 qershor – “Pedagogjia dhe zhvillimi i saj sot” është libri më i ri profesor Xheladin Murati, i cili këto ditë doli nga...

Dorëshkrimet, 3 poezi të pabotuara të Dritëro Agollit

05.02.2019 Poezi të tjera të zgjedhura nga krijimtaria e shkrimtarit në vite. Botohen në shenjë kujtimi, respekti dhe nderimi me rastin e 2-vjetorit të largimit...

Mbreti shqiptar i Egjiptit, Mohamed Ali, frymëzues i një projekti filmik

25.09.2019 Zëmblaku është fshati prej ku iku një familje shqiptare për t’u zhvendosur në Kavala, ku sollën në jetë shqiptarin që më vonë mundi të...