NDIKIMI I KADARESË, SHKATËRRUES

2019-08-01 Shkelzen Halimi Ne letërsinë e shkruar në Kosovë, por edhe në Tiranë, ndikimi i shkrimtarit Ismail Kadare u bë shkatërrues për disa shkrimtarë që u...

Urime Kosovë! Poezi nga M.Perezaj

07.10.2019 Urime Kosovë dhe tërë Shqiptari Se erdhi Albini Kosovën me i pri Albini po vjen për bashkim kombëtar mei fshi hajnat dhe tradhtart! O Vuçiq tu prish plani amanetin...

Viliam Mur në librin e tij “Jeta e Muhammedit” – (The...

15.11.2019 Orientalisti skocez, Viliam Mur, i lindur në Glazgov më 27 Prill 1819 e ka studiuar jetën e të Dërguarit të Allahut, Muhammedit salAllahu alejhi...

Intervistë në heshtje

17:00:23          2016-02-02     SELAJDIN SHABANI Të kam pas thënë, Lajdins se jeta është PËRRALLË, por, TI, nganjëherë, ngashënjeheshe, jo rrallë. Të kam pas thënë, Lajdins, se jeta është...

Amsterdami nuk do të jetë nikoqir i “Eurovision 2020”

07/07/2019     Gara e festivalit “Eurovison 2020” nuk do të zhvillohet në Amsterdam.“Eurovison 2020” do të mbahet në Holandë, pas fitimit të Duncan Laurence me këngën...

Ca fjalë për rininë e sodit (poezi) nga Daim Hiseni

2019-09-07 Daim Hiseni Ca fjalë për rininë e sodit: Jam djal nga Tirona, më riti shqiponja, Truri mençuria, këtu është Shqipëria, E kam Krujën me Skënder benë, Vlorën me...