Kastrioti, dëshmitar i një rasti të frikshëm në Zvicër (VIDEO)

02.10.2019 Në Uster të Zvicrës, një vozitëse ka mbetur midis barrierave të trenit. Disa sekonda më vonë, një tren kaloi atypari. Lexuesi shqiptar i “20...

10 fakte të panjohura për Ismail Qemalin

25/01/2020 Historiani turk Nexhip Alpan ka shkruar një libër historik për themeluesin e shtetit shqiptar Ismail Qemalin. 1- Ditëlindja e Ismail Qemalit përkon me atë...

Pajtim Osmanaj: Në Kosovë kisha karrierë si çoban, në Amerikë u...

02/01/2020 Arbër Selmani Ai që ruan, që kullot dhe që mbarështon bagëtinë. Çoban. Këtë fjalë dhe shpjegimin e Fjalorit të Gjuhës Shqipe e përqafoi për shumë...

Si po pushtohet sot Shqipëria nga grekët, serbët dhe turqit?

18/11/2019 Cili është aksioni i fshehtë përmes të cilit Grekët, Serbët dhe Turqit po pushtojnë Shqipërinë? Si u morën vendimet antishqiptare në heshtje ? Çfarë...

“James Bond” dhe “Transporter” vizitojnë Kosovën

07.10.2019 Dy filma shumë të njohur për publikun kosovar dhe të mbarë botës pa dyshim janë “Casino Royale” dhe “Transporter”. Personazh kryesor te i pari është...

MADHËSHTORE: Shqiptarja, grua, nënë dhe biznesmene e suksesshme në Francë

17:59:47                    2018-03-15     Zelina Barth është e lindur në Pogradec, ndërsa vetëm në moshën 15-vjeçare ka ardhur e...

Marin Mema Gjurmë Shqiptare për Nokshiqin e Plavën e sotme (VIDEO)

2019-09-06 Nga Marin Mema Gjurmë Shqiptare e gazetarit Marin Mema sjell realitetit e Plavës e Nokshiqit . Si humbën shumica dërrmuese shqiptare? Asimilimi, presioni, betejat për mbijetesë,...

Dikush po ua paguan borxhet në dyqan të gjithë fshatit, askush...

14.12.2019 Një person i panjohur po ua paguan borxhet të varfërve në Tuzla, të Turqisë por askush nuk po e di se kush është ky. Burri...

Cili është prodhimi më hyjnor i racës shqiptare?

2019-09-03 Milan Shuflai ishte historian kroat, studiues i historinë mesjate shqiptare, profesor i Universitetit të Zagrebit. Për historinë shqiptare ai shprehet: “Historia e shqiptarëve është kryesisht...

Si u rrëzua aeroplani me 106 shqiptarë ne Ohër në vitin...

23/11/2019 Ejup Berisha Njëzet e gjashtë vite nga tragjedia ajrore e Ohrit e vërteta as në tokë e as në qiell Kamë filluar mos ti besoj më...