Zona e Kumanovës si u konolizua nga serbët

11/01/2020 Përgatiti: Lumi BEQIRI Kolonizimi i zonës së Kumanovës pas Luftës së Parë Botërore ishte një proces i nxitur nga Mbretëria e Jugosllavisë me qëllim ndryshimin...

Si e parashikoi “Minishengenin” Arbër Xhaferi?!

03/01/2020 Nga Avzi Mustafa Në vitin 2009 më 29 maj Qendra e Studimeve Albanologjike në Tiranë organizoi një konferencë mbarëshqiptare, në të cilën morën pjesë një...

Pajtim Osmanaj: Në Kosovë kisha karrierë si çoban, në Amerikë u...

02/01/2020 Arbër Selmani Ai që ruan, që kullot dhe që mbarështon bagëtinë. Çoban. Këtë fjalë dhe shpjegimin e Fjalorit të Gjuhës Shqipe e përqafoi për shumë...

E la Zvicrën për të jetuar mes ujqve në Kosovë

02/01/2020 “I mbaj për qejfin tim. Më shumë kam shpenzime se sa fitim, por jam i kënaqur”, thotë Hysni Rexhaj nga Osekhyla e Gjakovës, i...

E VËRTETA PËR MAQEDONINË E MOÇME DHE ATË TË SOTME

31/12/2019 Prof.Dr.FEHIM REÇANI Dijetari bullgar, P.Sllavejkov thotë:”maqedonët antikë kanë qenë popull tjetërfarë dhe sllavët e Maqedonisë nuk kanë kurrfarë lidhjesh me ata”….”sllavët e Maqedonisë janë një...

Manastiri “Shën Jovan Bigorski” që historia shqiptare e njeh si “Manastiri...

31/12/2019 Faktet historike të historianëve shqiptarë flasin se manastiri Shën Bigorski daton që nga shekulli 11 dhe është manastrit arbëror. “Jemi të bindur se atje...

Kryeministri që komunistët e kthyen në pastrues të banjave të Elbasanit

28/12/2019 “Kishte përfunduar studimet në dy fakultete në Vjenë, për Akademinë Tregtare të Vjenës në Agronomi, si dhe fakultetin e Shkencave Politike. Zotëronte katër gjuhë...

Fshati shqiptar i besës që nuk flet më shqip (VIDEO)

15.12.2019 Historia tronditëse e një fshati i cili emrin e ka 100 % shqiptar, por banorët nuk flasin me gjuhën shqipe… Si u zhduk identiteti i...

Dikush po ua paguan borxhet në dyqan të gjithë fshatit, askush...

14.12.2019 Një person i panjohur po ua paguan borxhet të varfërve në Tuzla, të Turqisë por askush nuk po e di se kush është ky. Burri...

Dikur ikonë e demokracisë, sot në gjyq për gjenocid

12.12.2019 Dikur u pa si mbështetëse e zëshme e të drejtave universale të njeriut – e gatshme për të hequr dorë nga liria e saj,...