Borxhi publik i Kosovës ka arritur shifrën mbi 1 miliard euro

18.03.2019 Kosova për çdo vit ka rritur borxhin e brendshëm dhe të jashtëm. Për këtë ka folur drejtori i Thesarit, Ahmet Ismaili, i cili ka...

Milionat ruse kundër shtetësisë së Kosovës

  15.04.2019 Përpjekjet e Rusisë për të shtrirë ndikimin në Kosovë, ndonëse në masë të vogël në krahasim me vendet e fuqishme perëndimore, janë edhe në...

Drejtor me dy-tre punëtorë!

Gati një e pesta e institucioneve në sektorin publik kanë më pak se 20 të punësuar, që jo vetëm e pamundëson funksionimin e tyre,...

Së shpejti operator i ri i telefonisë celulare në Maqedoninë e...

2019-07-17   Në seancën e 144-t të Qeveris së Republikës së Maqedonisë së Veriut (RMV), bëhet e ditur se është formuar Grup punues për prezantimin e...

Varfëria në Gjermani, gratë më të rrezikuara se sa meshkujt

09.03.2019 Gratë në Gjermani më shpesh bien në varfëri sesa burrat, paralajmëroi Partia e majtë në Ditën ndërkombëtare të gruas. Deputetja Sabine Cimerman nga e majta,...

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike në...

10.04.2019   Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike në Shqipëri gjatë këtij viti. Në projeksionet e pranverës, FMN-ja vlerëson se ekonomia shqiptare do...

Politikanët e vodhën e shkatërruan, gazetari Hazem Abuwatfa zbulon Shqipërinë, vendin...

  2019-09-01   Muhamer Pajaziti   Televizioni Al Jazeera përmes një dokumentari ka paraqitur bukuritë dhe thesaret natyrore të Shqipërisë si asnjëherë më parë. Shqipëria në dokumentarin “Al Moussafir” (Udhëtari),...

Shtrenjtohen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

21/01/2019   Komisioni Rregullator për Energjetikë ka vendosur shtrenjtimin e derivateve të Naftës. Benzina shtrenjtohet për 2.5 denar për litër, dizeli për 3.5 denarë për litër. Sipas...

Tirana, mes 10 qyteteve më të lira për të pushuar në...

  2019-08-26     Kryeqyteti shqiptar Tirana është një nga 10 qytetet më të lira në Evropë për të pushuar, shkruan gazeta britanike “Standard” bazuar në të dhënat...

“TVSH-ja ime”, për 5 ditë skenohen mbi 400 mijë llogari fiskale

Qytetarët kanë filluar të përdorin masën e Drejtorisë së të Ardhurave Publike për kthim të TVSH-së. Që nga 1 korriku janë shkarkuar 57.973 aplikacione...