Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike në...

10.04.2019   Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike në Shqipëri gjatë këtij viti. Në projeksionet e pranverës, FMN-ja vlerëson se ekonomia shqiptare do...

Gjysmë miliard euro për Klinikën e re në Shkup, lokacioni, paratë...

  2019-08-01     Me një kredi prej 500 milionë eurove do të ndërtohet Qendra e re Klinike në periferi të Shkupit. Paratë janë siguruar nga linja e...

Fshatrat që shiten për 150 mijë euro

2019-07-15   Në Spanjë, 48% e komunave kanë densitet të popullsisë më pak se 12.5 banorë për kilometër katror, një nga normat më të ulëta në...

Buxheti 2020 – vazhdon diskriminimi i shqiptarëve

02/12/2019 Elmi aziri/ Politika është pushtet dhe shpërndarje burimesh, por shfaqet edhe si çështje publike dhe si arti i qeverisjes, Heywood (2008). Dhe këtë po mundohet...

Politikanët e vodhën e shkatërruan, gazetari Hazem Abuwatfa zbulon Shqipërinë, vendin...

  2019-09-01   Muhamer Pajaziti   Televizioni Al Jazeera përmes një dokumentari ka paraqitur bukuritë dhe thesaret natyrore të Shqipërisë si asnjëherë më parë. Shqipëria në dokumentarin “Al Moussafir” (Udhëtari),...

Studentët nga Panamaja në punë praktike te Dauti Komerc

02/12/2019 Përveç studentëve nga Republika e Maqedonisë së Veriut dhe rajoni përvojat dhe sukseset e kompanisë Dauti Komerc, tanimë mund ti shijojnë edhe student nga...

Së shpejti operator i ri i telefonisë celulare në Maqedoninë e...

2019-07-17   Në seancën e 144-t të Qeveris së Republikës së Maqedonisë së Veriut (RMV), bëhet e ditur se është formuar Grup punues për prezantimin e...

Këshilla se ku mund të jetoni më lirë e rehatshëm me...

Sidomos gjatë pandemisë, shumica mund të jenë duke menduar me idenë për të kaluar vitet e pensionit në një vend tjetër përveç Zvicrës. Kjo...

Çmime të reja të derivateve të naftës në Maqedoninë e Veriut,...

24/06/2019     Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) sot pritet të bëj të ditur vendimin për çmimet e derivateve të naftës. Javën e kaluar çmimet ngelën gati...

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët e kësaj fushe, thonë se pyjet...