Kumanova sot u zgjua që në orët e para të mëngjesit nga krisma armësh të fuqishme, helikopterë dhe një situatë e tmerrshme me tymnajë e frikë.

Kumanovarët sot në mëngjes nuk kishin pritur këtë ngjarje, e cila po rikthen vitin 2001.

Fëmijët nën lotë, gra e pleq të tmerruar nga krismat dhe lufta e vërtetë që ka përfshirë qytetin, sidomos lagjen e njohur “Lagja e Trimave”.

Por çfarë në të vërtetë po ndodhë ky skenarë ogurzi.

Banorët akoma nuk e kanë të qartë të vërtetën, përveç shushurimave se ka grupe të atilla apo të këtilla dhe që policia po gjuan në drejtim të tyre.

Shtëpitë janë mbyllur dhe të gjithë janë strukur duke pritur ndalimin e këtij skenari ogurzi.

Mjaft më me skenare të këtilla që gjithmonë kanë pasur si cak këtë zonë dhe këtë pjesë më të varfëruar dhe dëmtuar të shqiptarëve.

Pse Kumanova të pësojë nga këto grupe të armatosura dhe nga kjo tymnaje trishtuese.

Dikush duhet të jap llogari, kushdoqoftë ai. Janë banorët e mjerë që po paguajnë faturën e terrorit, trishtimit dhe dëmeve të pësuara.

A ishte sot i nevojshëm një skenarë i tillë, që më shumë do t`i shërbejë si alibi pushtetit aktual, për të tërhequr vëmendjen nga kriza politike.

Krerët e partive politike shqiptare janë më përgjegjësit që sollën këtë të keqe.

Të gjithë kanë përgjegjësi sepse falë tyre sot Kumanova dhe shqiptarët këtu po përjetojnë një skenarë ogurzi dhe tmerrin e terrorit.

Pikërisht Ali Ahmeti sot ka përgegjësinë më të madhe, të jap llogari, të sqarojë dhe të parandalojë këtë skenarë dhe lojë të djallit.

Funksionarët e tij që sot kanë planifikuar fundjavën dhe pikniqet duhet të jenë në Kumanovë dhe bashkë me ate edhe përfaqësuesit e partive të tjera dhe sektori joqeveritar, për të parandaluar të keqen që po zihet.

A jeni në Qeveri dhe a thatë se nuk do ikim.

Atëherë shtrëngoni prapanicën dhe ejani këtu, sepse thirreshit në rolin e zjarrëfikësve. Mos luani lojen e strucit, por dilni dhe merrni përgjegjësinë.

Apelet janë të ndryshme për qetësi nga banorët dhe të mos bien pre e ndonjë provokimi apo situate të padëshirueshme.

Kush është ky dreq skenarë që ka mbushur me gëzhoja plumbash rrugët e lagjeve shqiptare të Kumanovës.

Faktorët politik dhe institucional në vend duhet sa më shpejt të përkujdesen për Kumanovën. Ndërkohë, mesazhet e tilla i dedikohen edhe faktorëve ndërkombëtarë, që nuk duhet të rrijnë duarkryq në këtë tmerrë të vërtetë.