Në Lengnau të Zvicrës, një mësuese i humbi nervat. Ajo e goditi dy herë një nxënës pasi i përplasi një derë në kokë. Tani ajo është dënuar

Një mësuese në Lengnau, Kantoni Aargau, u dënua për sulme të shumta me urdhër penal. Këtë e raporton “Tele M1”. 61-vjeçarija i përplasi një derë në kokë një nxënësi që ishte bërë i zhurmshëm dhe më pas e goditi dy herë me shuplakë.

Nxënësi mori urdhrin për të matur derën e klasës. Gjatë detyrës së tij, ai ishte i zhurmshëm, transmeton portali Shtegu. Më pas mësuesja e humbi durimin dhe doli me forcë nga dhoma. Ajo e goditi 13-vjeçarin në kokë dhe më pas e goditi dy herë me shuplakë.

Mësuesja më pas thirri nënën e adoleshentit dhe i tregoi se çfarë kishte ndodhur. Sipas raportit, nëna pyeti me mosbesim – dhe mësuesja u përgjigj: “Çfarë do të kishit bërë në këtë situatë? Jam e sigurt që edhe ti do ta kishe goditur”.

Nëna denoncoi mësuesin. 61-vjeçarja është dënuar me një gjobë prej mbi 1 000 franga zvicerane për sulme të shumta. Megjithatë, ajo mund të vazhdojë të japë mësim në shkollën e rrethit në Lengnau.

Drejtoria e shkollës ka bërë këtë deklaratë për “Tele M1”: “Ngjarja u raportua menjëherë te kujdestarët ligjorë, si dhe u informuan dhe u përfshinë edhe drejtoria e shkollës, autoritetet eprore të shkollës dhe enti për çështje sociale i shkollës”. Prioriteti është t’i ofrohet të riut në fjalë një ditë të rregullt shkollore sa më shpejt të jetë e mundur dhe të shmanget përshkallëzimi i mëtejshëm, gjë që shkolla beson se ka qenë gjithashtu e suksesshme. “Brenda shkollës janë vendosur masa afatshkurtra dhe afatgjata”, vijon ai.