Kandidatja për këshillin bashkiak po bën bujë në Rheintal të Zvicrës

Majlinda Sulejmani është nënë dhe bën punë të ndryshme vullnetare në komunitetin Rheintal të St. Margrethenit. Tani ajo dëshiron të jetë në këshillin bashkiak për qendrën – dhe po merr këshilla me “qëllime të mira” nga zotërinj të moshuar dhe simpatizantë të SVP

“Kandidates i pëlqen të fotografohet, ka shumë – shumë – mandate në shoqata dhe organizata të ndryshme dhe është e gjithëpranishme në mediat sociale”. Kjo është shkruar në një letër të Marcel Toeltl (61) në platformën rheintal24.ch. Simpatizanti nazist u përjashtua nga SVP Rheintal tre vjet më parë – për shkak të deklaratave raciste.

Janë trajtuar kritikat e tij ndaj Majlinda Sulejmanit (33). Ajo është një infermiere në spitalin në ëil, nënkryetare e “Mitte-Frauen” në Kantonin e St. Gallen, presidente lokale e Mitte në St. Margrethen dhe një anëtare e shumë shoqatave të ndryshme në Rheintal.

Një javë më parë ajo shpalli kandidaturën e saj për vendin vakant të këshillit bashkiak në St. Margrethen dhe kështu kandidon kundër SVP. Fillimi i shumë kritikave që e goditën, transmeton portali Dhtegu. Jo vetëm që ajo u përball me erëra të forta, por edhe shumë këshilla “qëllimtare” që erdhën në kutinë e postës elektronike të saj. “Nuk e keni menduar sa duhet. A duhet të fluturosh me fytyrë më shumë herë?” shkruan një i moshuar (80) i shqetësuar, i cili pretendon se ka “përvojë të madhe”. “Ju kam shpjeguar shumë herë. Por ju thjesht nuk doni të dëgjoni”. Ajo është shumë e papërvojë, ka pak kohë sepse është nënë, ka shumë pak kohë sepse është e përfshirë në komunitet, shton më tej i moshuari.

Majlinda mund të angazhohet me siguri edhe pa këshilla të pakërkuara nga zotërinj të moshuar dhe kritika nga njerëzit që janë zhdukur politikisht. Por në pronocimin për Blick, megjithatë, ajo është diplomatike: “Nuk është një fushatë shpifjeje, por më tepër përpjekje të ndryshme për të më shqetësuar dhe manipuluar mua”.

St. Margrethen ka një plejadë të veçantë dhe shumë të dashur. Me këtë ajo nënkupton përqindjen relativisht të lartë të të huajve, së bashku me njerëzit e njohur prej kohësh, të cilët ende i ruajnë dhe i ruajnë zakonet e vjetra zvicerane. Prandaj Maajlinda është edhe më e vendosur: “Jam e bindur se jam ndërtuesja e përsosur e urës mes të përvojë dhe risisë”.