Tashmë 16-vjeçarja Lara Colturi konsiderohet si një talente e madhe e skijimit dhe deri më tanii, këtë dimër ka grumbulluar pikë për Shqipërinë në Botëror. Megjithatë, ajo bie të mërkurën në Zagreb në sllallomin e egër. Për pakënaqësinë e Shoqatës Shqiptare të Skive

Shqipëria me të vërtetë nuk njihet si një komb skijimi, por ka një xhevahir të vërtetë në radhët e veta: Lara Colturi, me origjinë italiane, e cila në nëntor sapo festoi ditëlindjen e saj të 16-të , ka pasaportën shqiptare sepse nëna e saj – Daniela Ceccarelli, Super -Kampione G-olimpike nga viti 2002 – dikur ka punuar si trajnere në Shqipëri dhe ka mundur të aplikojë edhe për pasaportën e vajzës së saj. Adoleshentja tha pak muaj më parë se do të ishte më mirë që rruga e saj të niste për Shqipërinë sesa për Italinë.
Pasi Colturi fitoi Kupën e Amerikës së Jugut në shtator, ajo tani po ndjek pikët e Kupës së Botës këtë sezon. Dhe shikoni tani: vendi i 17-të në sllallomin gjigand të Killingtonit, vendi i 25-të në sllallomin e Sestrieres dhe së fundmi një vend i 20-të në gjigantin e Semmeringut.

Colturi i arriti këto rezultate me shifra të larta startuese. Kështu adoleshentja lejohet të largohet nga porta e startit të mërkurën në Zagreb si e 51-ta. Në këtë pikë, pista tashmë është mjaft e konsumuar dhe vështirë e kalueshme, informon portali Shtegu. Colturi është ende në rrugën e duhur dhe me siguri do të kualifikohej për garën e dytë – nëse nuk do të kishte rënë pak para vijës së finishit.

Pas një kombinimi me shtylla, 16-vjeçarja futet në një kanal të vërtetë dhe nuk ka asnjë shans të qëndrojë në garë. Për Shoqatën Shqiptare të Skive gjendja e pistës është e paarsyeshme. “Lara Colturi është padyshim një vajzë e re e talentuar. Ajo ishte gati të përfundonte në këtë shpat të tmerrshëm, por u rrëzua në metrat e fundit”, reagojnë të zemëruar shqiptarët në Instagram dhe shtojnë me ironi: “Herën tjetër mund ta zhvillojmë garën edhe në Tiranë”.