Të dielën vonë pasdite, 18 dhjetor 2022, ka shpërthyer një sherr mes dy burrave në Bière. Njëri nga të dytë ka ndërruar jetë në vendngjarje. Autori i dyshuar është arrestuar

Të dielën, më 18 dhjetor, në orën 18:00, selia e policisë Vaud u njoftua se një burrë ishte i pajetë në një rrugë në Bière. Telefonuesi ka deklaruar se viktima kishte humbur shumë gjak. Punëtorët e shpëtimit që u thirrën nuk arritën ta ringjallën viktimën. Shtetasi 28-vjeçar kosovar, i cili nuk kishte vendbanim të njohur në Zvicër, vdiq në vendin e krimit si pasojë e një plage me thikë në zonën e gjoksit. Më pas, një shtetas kosovar 55-vjeçar, i cili së fundmi kishte pasur një sherr me viktimën, u arrestua aty pranë. Sipas hetimeve fillestare, dy kundërshtarët njiheshin me njëri-tjetrin.

Prokurori kujdestar hapi hetimet dhe prokuroria ia ngarkoi hetimin inspektorëve të policisë së sigurisë, konkretisht brigadave të mjekësisë ligjore dhe të inxhinierisë ligjore. Hetimi ka për qëllim zbardhjen e rrjedhës së ngjarjeve dhe përgjegjësive dhe përfshirjeve të ndryshme në këtë mosmarrëveshje, që çoi në një vdekje dramatike.

Operacioni kërkonte dislokimin e ndihmësve të shumtë nga shërbimi shëndetësor dhe policia, transmeton portali Shtegu. Në veçanti, disa patrulla xhandarmërie, duke përfshirë brigadën e qenve, patrulla të përziera të përbëra nga xhandarë dhe oficerë nga Pol Ouest, Morges i Rajonit të Policisë dhe Rajoni i Policisë Nyon.