Alain Berset do të kryesojë në vitin 2023 Konfederatën Zvicerane. Asambleja Federale e zgjodhi atë të mërkurën me 140 vota nga 181 vota

Rreth dyzet buletine mbanin emrat e personaliteteve të tjera. Viola Amherd mori 16 vota, Karin Keller-Sutter 10 dhe 15 u shkuan njerëzve të tjerë. Gjithashtu, 46 fletë votimi ishin të zbrazëta.

Gjatë zgjedhjes së tij të parë në këtë post, Alain Berset kishte marrë 190 vota nga 210 fletë votimi të vlefshme, një rezultat shumë më i mirëse sa tani, iformon portli Shtegu.

Megjithatë, ministri i Shëndetësisë është larg kufirit. Ishte Micheline Calmy-Rey ajo që pati zgjedhjet më të këqija në 2011 me 106 vota. Në të kundërtën, rekordi mbahet nga Jean-Pascal Delamuraz dhe Ueli Maurer.

Të dy morën 201 vota në 1988, përkatësisht 2018. Alain Berset është politikani i tretë nga Fribourgu që bëhet president i Konfederatës Zvicerane. Paraardhësit e tij ishin Joseph Deiss në 2004 dhe Jean-Marie Musy në 1925 dhe 1930.