Zvicerani Bruno Denger është duke pritur për implantet e tij dentare për gati një vit pas një aksidenti. Kompania e sigurimeve shëndetësore refuzon të mbulojë shpenzimet sepse askush nuk duket se i ka rrezet X origjinale

“Ajo që më mungon më shumë është ushqimi në zgarrë”, thotë Bruno Denger. Ai gjithashtu mund të harrojë sezonin e ushqimit me mish të kafshëve të egra. “Nuk kafshoj gjëra të forta dot, më ka humbur oreksi dhe rrjedhimisht edhe pesha muajt e fundit. Nuk është jeta kështu”, thotë 78-vjeçari. Pensionisti zviceran kishte një aksident të rëndë para shtëpisë së tij në fillim të dhjetorit 2021. Duheshin nxjerrë katër dhëmbë të përparmë. Që atëherë ai ka jetuar me një provizore në gojë dhe ka gati një vit që pret kreditimin me kosto të miratuar prej 5 927 franga për implantet, megjithëse është i siguruar për këtë në kompaninë e sigurimeve shëndetësore Groupe Mutuel.

Ajo që e zhgënjeu më së shumti ishte se nuk kishte përgjigje as për letrat rekomanduese në kompaninë e sigurimeve shëndetësore. Ai u “qëllua” nga formularët e pyetjeve, kërkoi shumë vetë në internet dhe i dërgoi disa herë dokumentet e kërkuara. E pasuksesshme. “Nuk është as në interesin e tij dhe as në interesin tonë që ai duhet të presë kaq gjatë,” thotë Lisa Flückiger, zëdhënëse e mediave për kompaninë e sigurimeve shëndetësore Groupe Mutuel. Është një rast kompleks.

“Ne jemi ende duke pritur për rrezet X origjinale që vërtetojnë se të katër dhëmbët janë të prekur”, tha Flückiger. “Tani u kemi kërkuar të gjithë mjekëve të përfshirë përsëri që të kërkojnë rrezet X që u kërkuan fillimisht,” thotë Flückiger. Këto janë në pronësi të mjekëve.
Me cilin mjek saktësisht, nuk mund të sqarohet plotësisht. “Nga ana jonë, nuk ka më asnjë çështje pezull”, thotë Caroline Johnson, zëdhënëse e mediave për Spitalin Universitar të Bazelit. Bruno Denger po trajtohej nga departamenti i kirurgjisë së nofullës së spitalit pas aksidentit. Aty është planifikuar edhe ndërhyrja e nevojshme. Mbetet e paqartë nëse imazhet e kërkuara janë ende me dentistin e tij.

“Nuk dua të komentoj për një pretendim sigurimi në vazhdim”, thotë dentisti. Ai mund të thotë vetëm se komunikimi në këtë rast është i vështirë sepse informacioni nuk mund të ndahet me të gjitha palët e interesuara në të njëjtën kohë, sepse ka shumë të përfshirë. Thuhet se ai e kishte siguruar Dengerin se të gjitha fotot ishin përcjellë.

Dosjet e mbajtura me përpikëri për çështjen, të cilat janë në dispozicion për “20 Minuten”, tregojnë një mal burokraci, transmeton portali Shtegu. Spitali universitar dërgoi disa herë vlerësimet e kostos. Një numër emailesh dhe letrash u dërguan mbrapa dhe mbrapa ndërmjet palëve të përfshira. Në fund, Bruno Denger u konsultua me një psikiatër sepse situata e kishte ngarkuar shumë. Në një letër drejtuar Groupe Mutuel, ai kërkoi një vendim të hershëm dhe shkroi: “Dua të jem në gjendje të ha përsëri siç duhet”.

Kompania e sigurimeve shëndetësore pranon gabimet. “Duhet të kishim kërkuar më me forcë dokumentet që mungojnë. Ne gjithashtu do të kishim dashur ta kishim “mbështetur më nga afër Z. Denger në aspektin e komunikimit”, thotë Flückiger. Ndërveprimi ndërmjet mjekut, pacientit dhe shoqërisë së sigurimit shëndetësor nuk funksionoi shumë mirë as në këtë rast.

Por është gjithashtu e rëndësishme që mjekët e përfshirë t’i dërgojnë dokumentet e kërkuara siguruesit. “Ne po bëjmë gjithçka për të mbështetur zotin Denger dhe për të gjetur një zgjidhje të shpejtë për situatën e tij”, përfundon zëdhënësja e medias. Ai tani ka një person kontaktues të drejtpërdrejtë në kompaninë e sigurimeve shëndetësore që ka marrë përsipër rastin e tij.

Kompania e sigurimeve shëndetësore pranon gabimet. “Duhet të kishim kërkuar më me forcë dokumentet që mungojnë. Ne gjithashtu do të kishim dashur ta kishim “mbështetur më nga afër Z. Denger në aspektin e komunikimit”, thotë Flückiger. Ndërveprimi ndërmjet mjekut, pacientit dhe shoqërisë së sigurimit shëndetësor nuk funksionoi shumë mirë as në këtë rast.

Por është gjithashtu e rëndësishme që mjekët e përfshirë t’i dërgojnë dokumentet e kërkuara siguruesit. “Ne po bëjmë gjithçka për të mbështetur zotin Denger dhe për të gjetur një zgjidhje të shpejtë për situatën e tij”, përfundon zëdhënësja e medias. Ai tani ka një person kontaktues të drejtpërdrejtë në kompaninë e sigurimeve shëndetësore që ka marrë përsipër rastin e tij.