Që më tepër se 30 vjet, Brockenstube gjendet në të njëjtin vend në rrugën Seestrasse 14 në Thun dhe në 900 metra katrorë ofron një botë të madhe gjërash të rralla. Antike, mobilje, sende shtëpiake, veshje, libra dhe shumë thesare të tjera thjesht presin të zbulohen. Pas 33 vitesh, menaxhimi është tashmë në duar të reja. Markus Doyon do t’ia kalojë përvojën e tij të pasur Anil Krayenbühl gjatë muajve të ardhshëm dhe së bashku gjërat do të lëvizin në BrockiShop në Thun.

Dora e dytë është brnda!

“Me gamën e gjerë të produkteve, BrockiShop në Thun është shumë i kërkuar, veçanërisht nga të rinjtë”, thotë Anil Krayenbühl, menaxheri i ri i BrockiShop Thun. Blerja në një Brockenstube plotëson nevojën e shumë konsumatorëve për të dhënë një kontribut aktiv në ruajtjen e burimeve dhe ekonominë rrethore. Pse të blini diçka të re kur mund të gjeni atë që dëshironi me një artikull të përdorur dhe të bëni mirë në të njëjtën kohë? Përveç zonës së madhe të shitjeve, BrockiShop ofron gjithashtu pastrimin dhe depozitimin e mbeturinave si një shërbim të mëtejshëm. “Si BrockiShop ne jetojmë nga donacionet e mallrave. Nëse bodrumi ose mallërat shpërthejnë nga shtresat, ekipi ynë i transportit do të inspektojë dhe do t’i marrë sendet në vend. Nëse nuk mund të pranojmë artikuj, ne i bëjmë klientit një ofertë asgjësimi”, shton Anil Krayenbühl.

Ekonomi rrethore e drejtë dhe e qëndrueshme

Konsumi global i burimeve natyrore është trefishuar që nga viti 1970. Sot, njerëzimi konsumon 60 për qind më shumë burime çdo vit sesa mund të sigurojë toka. Sistemi aktual linear prodhim-konsumo-depoziton gjithashtu sasi të mëdha mbetjesh në Zvicër. Një studim i ëëF Zvicër dhe PëC tregon se si mund të thyhet ky trend. Studimi sheh një zgjidhje të mundshme në përdorimin më të gjatë të produkteve ekzistuese. BrockiShop, me modelin e tij të biznesit të bazuar në dhurimet e mallrave, është i paracaktuar për një ekonomi rrethore të drejtë dhe të qëndrueshme.

Dhuroni për një kauzë të mirë

Ideja jofitimprurëse është pjesë e konceptit në BrockiShop. Ata u ofrojnë njerëzve me sëmundje mendore ose varësia mundësinë për punësim domethënës. Në të njëjtën kohë, fitimi nga shitja shërben për të bashkëfinancuar ofertat e ndryshme të Kryqit Blu në fushat e parandalimit, këshillimit dhe integrimit.