Në orët e para të së enjtes (16 qershor), një kamion me rimorkio u rrokullis në autostradën gjermane A2. Nga aksidenti ka mbetur i plagosur rëndë vozitësi i automjetit. Për shkak të punës komplekse të shpëtimit, ka pasur mbyllje më të gjata në vendin e aksidentit midis Beckum dhe Oelde.

Aksidenti ka ndodhur rreth orës 04:50 në rrugë në drejtim të Hanoverit, informon portali Shtegu. Më parë kishte ndodhur një aksident trafiku me dëme materiale, ku një 23-vjeçar nga Maqedonia e Veriut e ka goditur me veturën e tij në një automjet me kampshtëpizë në korsinë e mesme. Pas aksidentit, vetura e tij ndaloi përgjatë shpatullës së fortë dhe korsisë së djathtë.

Për arsye ende të paqarta, vozitësi 62-vjeçar nga Holanda duket se e ka vënë re shumë vonë këtë. Kamioni i tij u përplas me veturën, të cilën 23-vjeçari për fat tashmë e kishte lënë. Më pas mjeti ka dalë nga rruga në të djathtë dhe është rrokullisur. Automjeti ka rënë në çatinë e tij në një kanal, i dëmtuar rëndë. Ngarkesa në formën e ushqimit të konservuar u shpërnda në një sipërfaqe të madhe.

Reaguesit e parë ndihmuan holandezin të dilte nga automjeti i tij. Ai u dërgua në spital me plagë të rënda. 23-vjeçari ka mbetur i palënduar.

Policia gjermane vlerëson se dëmi material është rreth 208 mijë euro.