Gjithçka tregon se është identifikuar personi që shtatorin e kaluar vrau Ardit N. (20 vjeç) në pikën e karburanteve Avia në Geuensee LU. Sipas hulumtimit të gazetës “Blick”, vetëm Esat F. (36) është ende në paraburgim prej të arrestuarve në atë kohë. Dyshimi: Vrasje me dashje

Kishte skena të tmerrshme që ndodhën pak pas orës 19:00 të 25 shtatorit 2021 në pikën e karburanteve Avia në Geuensee LU. Aty u grindën më shumë se një dhjetëra persona nga dy grupe dhe janë sulmuar me sende të ndryshme. Në fund pati disa të lënduar dhe më tokë mbeti i vdekur kosovari Ardit N. (20) nga kantoni i Lucernit.

Menjëherë pas kësaj, disa persona të nacionaliteteve të ndryshme u arrestuan dhe u mbajtën në paraburgim – mes tyre dyshohet se ishte edhe autori i dyshuar. Ky person tashmë është i vetmi që ndodhet në paraburgim në lidhje me mosmarrëveshjen në pikën e karburanteve.
“Mund të konfirmojmë se një person i dyshimtë është ende në paraburgim për shkak të rrezikut të arratisjes nga ngjarja në Geuensee”, thotë Simon Kopp (53) nga Prokuroria Publike e Lucernit, transmeton portali Shtegu. Prokuroria Publike në Sursee po zhvillon hetimet “me dyshimin për vrasje me dashje”.

Sipas hulumtimit të gazetës “Blick”, i dyshuari kryesor është Esat F. (36). Ai është me prejardhje nga Siria dhe në kohën e krimit jetonte në një qytet në Zvicrën veriore. Atje ai ka ndër të tjera një vëlla i cili gjithashtu ishte në paraburgim pas mosmarrëveshjes në Geuensee. “Unë nuk do të them asgjë për këtë”, thotë ai. Vetëm kaq: “Ne ishim viktima”. Gjithçka do të dalë në gjykatë.

Kopp nga prokuroria publike nuk thotë nëse procedimi penal është duke u zhvilluar vetëm kundër të dyshuarit kryesor apo nëse është nisur një hetim ndaj personave të tjerë, që dyshohet se janë përfshirë në mosmarrëveshje. As nëse krimi nuk mund të shihet në pamjet e videokamerës së pikës së karburanteve, cili ishte motivi, çfarë armësh ishin përfshirë dhe nëse i akuzuari e ka pranuar veprën. Kopp: “Nuk po japim asnjë informacion të mëtejshëm për hetimin në vazhdim”.

Megjithatë, të gjitha të dhënat tregojnë se Esat F. vrau vozitësin e ri të kamionit në përfundim të mosmarrëveshjes, që thuhet se kishte të bënte me borxhin. Ali N. (49), xhaxhai i të ndjerit Ardit N., pas krimit tha për “Blick”: “Gjithçka që dimë është se ai është goditur me thikë në pjesën e sipërme të trupit”. Sipas informatave të “Blick”, asaj mbrëmje janë përdorur edhe gurë, një çekiç dhe objekte të tjera goditëse. Veçanërisht e hidhur: Sipas Ali N., Ardit N. donte vetëm të zgjidhte mosmarrëveshjen.

Pas ekzaminimeve në Institutin e Mjekësisë Ligjore, Ardit N. u varros në vendlindjen e tij në Kosovë. Ai la pas prindërit, dy motrat e vogla dhe një vëlla. “Ata janë ende shumë keq”, thotë për Blick xhaxhai Ali N. Dhe: “Edhe nëse kapet autori – ata e dinë që asnjë gjykim në botë nuk do ta kthejë Arditin e tyre”.

Për Esat F. dhe çdo të dyshuar tjetër vlen edhe më tej prezumimi i pafajësisë.