Në qendrën strehimore të refugjatëve në Hamburg-Harburg, e hëna e kaluar ka qenë e dhunshme për shkak të një cigare të vetme. Policia gjermane ka intervenuar me një kontigjent të madh, duke arrestuar një shtetas eritreas 24-vjeçar, i cili e kishte sulmuar një shqiptar 22-vjeçar me një shkop druri. Arsyeja për zënkën e shqiptarit me një eritreas 19-vjeçar, ka qenë një cigare. Me këtë rast, eritreasit në ndihmë i kanë ardhur rreth 150 eritreas të tjerë, të cilët kanë dashur ta sulmojnë shqiptarin, thuhet në një komunikatëtë policisë gjermane, transmton “Shtegu.com”. Policët kishin ardhur në vendin e ngjarjes me 14 vetura policore si dhe me tre qenë nuhatës. Për të parandaluar situatën, policia ka përdorur sprej dhe shufra gome. Një shtetas eritreas është arrestuar, por pas marrjes në pyetje, ai është liruar sërish.