Pas një aksidenti të vetëshkaktuar, një shtetas austriak u bë i papërmbajtur dhe gruaja e tij më pas e tradhtoi

Kush ishte fajtori për prishjen e martesës? Babai i dy fëmijëve që u deh dhe hipi në motoçikletën e tij, pësoi një aksident dhe si pasojë u bë jo tërheqës për gruan e tij ? Apo gruaja e tij, që ishte marrë me burra të tjerë radhazi? Pyetja është e rëndësishme për pagesat e ardhshme të mirëmbajtjes dhe tani ka përfunduar para Gjykatës Supreme austriake.

Çifti ishte i martuar prej tre vitesh kur ndodhi tragjedia. Pas një feste të zjarrfikësve, 34-vjeçari i atëhershëm është larguar i dehur me motoçikletë, ndonëse nuk kishte përvojë drejtimi me këtë mjet. Rrugës për në shtëpi, ai pati një aksident të rëndë dhe pësoi lëndime që çuan në impotencë afatgjatë dhe mosmbajtje të përhershme fekale dhe urinare.
Gruaja më pas e vizitonte burrin çdo ditë në spital dhe gjithashtu kujdesej për të në shtëpi. Ndërkohë, ajo kujdesej edhe për vëllain e sëmurë rëndë dhe nënën e saj, e cila ishte gjithashtu e sëmurë rëndë, si dhe kujdesej për fëmijët e tyre. Kur gruas i vdiq vëllai, nëna dhe dy kumbarët brenda një kohe shumë të shkurtër, burri i saj nuk e mbështeti, transmeton portali Shtegu. Ai madje kërkoi që ajo të ndihmonte edhe në shtëpinë e familjes së tij të origjinës. Gruaja më pas shkoi me një burrë tjetër në një festë Krishtlindjesh.

Rreth dy vite e gjysmë pas aksidentit, familjari është bërë sërish potent me ndihmën e mjekimeve. Për gruan e tij, megjithatë, ishte një vrasës absolut i kënaqësisë që së pari duhej të hiqte pelenat dhe të bënte dush. Katër muaj më vonë ajo hyri në një marrëdhënie jashtëmartesore dhe u largua nga shtëpia bashkëshortore. Në gjykatë, ajo kërkoi zgjidhjen e martesës për fajin e bashkëshortit të saj, i cili kishte shkaktuar përfundimin e martesës nga aksidenti i tij nga pakujdesia. Burri, nga ana tjetër, argumentoi se gruaja kishte pasur dy pabesi dhe tani po përpiqej t’i shmangej detyrës së saj të ndihmës.

Sipas “Presse”, Gjykata Supreme austriake tashmë ka vendosur që të dyja palët janë afërsisht njëlloj fajtore për divorcin. Në sfondin e vdekjeve dhe mungesës së mbështetjes emocionale në martesë, tradhtia do të peshonte më pak. Në të kundërtën, nuk duhet harruar se vetë burri ishte në një situatë shumë stresuese pas aksidentit dhe gruaja hyri në një marrëdhënie jashtëmartesore para se martesa të përfundonte plotësisht.