Një avion i Austrian Airlines është goditur nga rrufeja gjatë një aterrimi në aeroport. Me këtë rast janë aktivizuar alarme të shumta kompjuterike.

Sipas informacioneve të revistës së aviacionit “Austrian Wings”, ngjarja ka ndodhur më 20 janar në rrugën nga Vjena për në Tiranë në Shqipëri. Aeroplani i AUA u godit nga rrufeja teksa po i afrohej aeroportit, thuhet në raport.

Rrufeja më pas dëmtoi elektronikën dhe çoi në disa ekrane paralajmëruese të rreme në kabinë. Megjithatë, pilotët arritën ta zbarkonin avionin e Austrian Airlines në mënyrë të sigurt në Shqipëri, informon portali Shtegu. Avioni i dëmtuar më pas ka qëndruar në Tiranë deri më 22 janar, raporton “Austrian Wings”.

Avioni u transferua më pas në Vjenë si fluturimi numër OS 1472 pa pasagjerë. Sot, rrufetë nuk paraqesin rrezik për avionët bashkëkohorë komercialë dhe pasagjerët e tyre, por sipas raportit, ngarkesa e dhunshme elektrike mund të prishë sistemet në bord.

Përveç kësaj, rrufeja mund të bëjë që instrumentet dhe ekranet në kabinë të “çmenden”, shpjegon “Austrian Wings”. Kështu ndodhi në këtë rast.