Pas dy vitesh, konferenca e Albisgüetli e SVP të Cyrihut është mbajtur sërish. Aty vlente 2G+. Numri i pjesëmarrësve u përgjysmua

Pas versionit online të vitit të kaluar me Christoph Blocher dhe Guy Parmelin, takimi vjetor i SVP-së së Cyrihut u zhvillua sërish në Albisgüetli. Por në vend të 1 300 të ftuarve, në Schützenhaus u pranuan vetëm rreth gjysma. Ngjarja ishte 2G+, e cila, sipas “Tages-Anzeiger”, shkaktoi pakënaqësi në bazën e SVP-së. Rreth 50 persona e kanë refuzuar pjesëmarrjen. Kishte një tendë testimi përpara Schützenhaus.

Si çdo vit, tërheqja kryesore ishte Christoph Blocher, informon portali Shtegu. Për fjalimin e tij, ish-këshilltari federal zgjodhi Traktatin e EWR-së, të cilin populli e hodhi poshtë gati 30 vjet më parë. Më parë, Blocher njoftoi me gëzim: “Covid ka mbaruar”. Nuk duhet numëruar më çdo kollitje, shkruajnë mediat zvicerane.

Presidenti federal Ignazio Cassis mbajti kundër-fjalimin me humor. Këshilltari federal i FDP-së foli për Europën, marrëveshjen kornizë dhe 3B në vend të 3G: Ai së fundi takoi Baerbock (ministër i Jashtëm gjerman), Blinken (ministër i Jashtëm i SHBA) dhe Blocher në skenën politike botërore.