Për shkak të mbajtjes së maskave, prindërit në Bernë lejohen t’i mësojnë fëmijët në shtëpi
Për shkak se Kantoni i Bernës ka zgjatur detyrimin për të mbajtur maska, ​​për nxënësit e klasës së parë deri në të katërtën deri në mes të shkurtit, gjatë kësaj kohe ai u lejon prindërve t’u japin fëmijëve të tyre mësime private.

Kantoni dëshiron t’u mundësojë shkollave të merren me situatën në mënyrë sa më pragmatike, siç njoftoi Drejtoria e Arsimit dhe Kulturës në një deklaratë të enjten, informon portali Shtegu.

Detyrimi për mbajtjen e maskave për nxënësit e vegjël ka hasur në rezistencë të ashpër nga disa prindër. Përplasjet vunë një tendosje mbi mësuesit dhe administratat e shkollave.
Prindërit që dëshirojnë ta bëjnë këtë, tani mund t’i mësojnë fëmijët e tyre vetë për një periudhë të kufizuar kohore. Gjatë kësaj kohe, megjithatë, ata marrin edhe përgjegjësinë për arsimin shkollor. Përpara fillimit të mësimeve private, kujdestarët ligjorë duhet t’ia raportojnë këtë komunës së shkollës dhe inspektoratit përgjegjës të shkollës duke përdorur një formular.