Një Lamborghini i pikturuar në mënyrë të habitshme po bën bujë në qytetin e Bernës. Makina e shtrenjtë sportive është sjellë nga Dubai në Zvicër nga një artist arab

Dashamirëve të makinave iu shpagua që në fundjavë u gjendën para Hotel Schëeizerhof në Bernë. Një Lamborghini i lyer në mënyrë të habitshme me targa të Dubait, i cili ishte i ndaluar në mënyrë diskrete të parkonte, tërhoqi vëmendjen e të gjithëve në qendër të qytetit. Sipas Roland Gerber nga kompania e makinave luksoze me qira “La Macchina”, një pamje shumë e rrallë: “Të shohësh këtë model në rrugë është diçka e veçantë. Pronarët e një Lamborghini të tillë zakonisht e vendosin në një garazh dhe e nxjerrin vetëm dy ose tre herë në vit për ta nxjerrë jashtë”.

Konkretisht bëhet fjalë për një Lamborghini Aventador SVJ, nga i cili janë vetëm 900 kopje, transmeton portali Shtegu. “Një makinë e tillë është jashtëzakonisht e shtrenjtë. Makina aktualisht shitet për rreth 580 000 franga dhe trendi është në rritje”, tha Gerber. Siç mëson gazeta “20 Minuten”, bolidi i përket artistit të Arabisë Saudite Abdullah Qandeel (34), pikturat e të cilit në vaj shiten për dhjetëra mijëra dollarë. Artisti ka pikturuar edhe Lamborghinin e tij në stilin e fotove të tij.

Por si arrin një Lamborghini në kryeqytetin federal nga një kontinent tjetër? “Si rregull, makinat dërgohen në një kontejner”, thotë Roland Gerber nga “La Macchina”. Kjo mund të kthehet shpejt në para dhe shoqërohet gjithmonë me një rrezik të caktuar: “Natyrisht që ekziston rreziku që automjeti të pësojë ndonjë gërvishtje në një udhëtim të tillë”. Riparimet e një supermakine janë përgjithësisht të shtrenjta: “Nëse ndërroni gomat e një makine normale, kushton nga 200 deri në 300 franga. Me një Lamborghini, i njëjti shërbim kushton shpejt 10 000 franga”, thotë Gerber.