Peizazhin kulinar të Viehofen e zgjeron një restorant shqiptar.

Banorët e Shën Pöltenit në veri kanë një “tavolinë ngrënieje” të re. Ky është përkthimi nga shqipja për “Te Sofra” – restorantin në rrugën “Steingötterstrasse”, me të cilin Armend Ganiji dhe kushëriri i tij, Mevludin Zendeli duan të pasurojnë sektorin e gastronomisë. Pjesë e festës është edhe një shef kuzhine italian.

Armendi ka fituar përvojë profesionale, ndër të tjera, si praktikant në restorantin gustator “Galerie”, dhe prej kohësh kishte ndjerë dëshirën për të filluar biznesin e tij, informon portali Shtegu. Menyja është konceptuar në bashkëpunim me mikun e Armendit, i cili drejton restorantin “Galaxy” në Vjenë.

I frymëzuar nga Shqipëria dhe Ballkani, ai përmban çebapë, hamburgera, salcice të pjekura në skarë dhe proshuta nga viçi, bakllava dhe sutliaç. Është planifikuar një zgjerim i menusë dhe listës së verërave, si dhe një tarracë, një kopsht dimëror dhe një shërbim për marrjen dhe dërgimin, thotë Armendi.